Η Μέρκελ ακύρωσε το ταξίδι στο Νταβός λόγω των σεξουαλικών επιθέσεων σε γυναίκες στην Κολωνία - iefimerida.gr

Η Μέρκελ ακύρωσε το ταξίδι στο Νταβός λόγω των σεξουαλικών επιθέσεων σε γυναίκες στην Κολωνία

EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ταξίδι στο Νταβός για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ φέρεται πως ακύρωσε η Ανγκελα Μέρκελ, εν μέσω της αυξανόμενης πίεσης που δέχεται μετά τις μαζικές σεξουαλικές επιθέσεις στην Κολωνία την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, όπως αναφέρουν οι Financial Times.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Γερμανίας, Χάικο Μάας, σε δηλώσεις του φάνηκε σίγουρος πως οι επιθέσεις είναι οργανωμένες, τονίζοντας πως οι επιτιθέμενοι, που εντοπίστηκαν, ήταν μέλη ενός οργανωμένου εγκλήματος που συντονίζεται με smartphones και μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα.

Μετά το σοκ των επιθέσεων η Γερμανίδα καγκελάριος είχε «κάνει» στροφή, τασσόμενη υπέρ της αυστηροποίησης της νομοθεσίας που αφορά τις απελάσεις προσφύγων που έχουν αιτηθεί άσυλο στη χώρα αλλά καταδικάζονται από γερμανικά δικαστήρια για διάφορα αδικήματα, ακόμη και αν η καταδίκη αυτή είναι με αναστολή.

Η κ. Μέρκελ στο περιθώριο του οικονομικού φόρουμ αναμενόταν να έχει συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έχει ως στόχο τη διαμόρφωση θετικού κλίματος για την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ