Θέμα ωρών η αποχώρηση Παπανδρέου από την πρωθυπουργία - iefimerida.gr

Θέμα ωρών η αποχώρηση Παπανδρέου από την πρωθυπουργία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θέμα ωρών είναι σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις η αποχώρηση του κ. Γιώργου Παπανδρέου από την πρωθυπουργία της χώρας. Ηδη, αυτή την ώρα η κυβέρνηση στηρίζεται επισήμως από μόλις 150 βουλευτές καθώς οι κυρίες Εύα Καϊλή και Ελενα Παναρίτη έχουν δηλώσει ότι δεν πρόκειται να παράσχουν ψήφο εμπιστοσύνης κατά την αυριανή ψηφοφορία.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του iefimerida.gr επίκεινται ασφυκτικές πιέσεις που θα δημιουργήσουν έναν κλοιό γύρω από τον πρωθυπουργό, ενώ για τις 12 το μεσημέρι έχει συγκληθεί το υπουργικό Συμβούλιο και μέσα στην ημέρα αναμένεται και σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας καθώς ήδη συλλέγονται υπογραφές για το σκοπό αυτό.

Το ερώτημα πλέον είναι αν ο πρωθυπουργός θα αποχωρήσει οικειοθελώς ή θα ανατραπεί από την πλειοψηφία της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Εκτιμάται ότι αυτή την ώρα υπάρχει μια ομάδα τουλάχιστον 5 υπουργών και 35 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που είναι έτοιμοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στο Εθνος.

Είναι εξίσου προφανές ότι ο κ. Παπανδρέου αυτή τη στιγμή είναι μόνος του περιστοιχιζόμενος από την οικογένεια του, τους στενούς του συνεργάτες και μικρή ομάδα βουλευτών.

Από την άλλη πλευρά βέβαια διατυπώνονται και φόβοι για διάσπαση του ΠΑΣΟΚ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ