Βάσω Παπανδρέου: «Τα ψέματα τελείωσαν - Κυβέρνηση εθνικής ενότητας τώρα» - iefimerida.gr

Βάσω Παπανδρέου: «Τα ψέματα τελείωσαν - Κυβέρνηση εθνικής ενότητας τώρα»

Βάσω Παπανδρέου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επανήλθε η Βάσω Παπανδρέου στη πρόταση της για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας, ώστε να διασφαλιστεί η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου και μετά να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές.

Συγκεκριμένα η κ. Παπανδρέου είπε:

«Τα ψέματα τελείωσαν. Είναι ωρες ευθύνης κυρίως για την κυβέρνηση αλλά και για την αντιπολίτευση. Η μονη ρεαλιστική πρόταση για να μην καταρεύσει η χώρα είναι να συγκροτηθεί άμεσα κυβερνηση εθνικης σωτηριας με στοχο τη διασφάλιση της συμφωνιας της 26ης Οκτωβρίου και μετά άμεσα εκλογές. Ολοι να αρθουν στο υψος των περιστάσεων».

Τηλέμαχος Χυτήρης: «Να πάει σε συγκυβέρνηση ο πρωθυπουργός και μετά εκλογές»

Με την πρόταση της κ.Παπανδρέου συντάχθηκε και ο πρώην υπουργού Τηλέμαχος Χυτήρης, οποίος εισερχόμενος στη Βουλή δήλωσε πως η χώρα θα πρέπει να πάει σε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, να διασφαλιστεί με αυξημένη πλειοψηφία η συμφωνία της Συνόδου Κορυφής και μετά να πάει η χώρα σε εκλογές.

Λιντζέρης: «Κατώτερη των περιστάσεων η ηγεσία μας»

Αντίστοιχη δήλωση έκανε και ο βουλευτής Πειραιώς, Δημήτρης Λιντζέρης ο οποίος προχωρόντας ένα βήμα παραπάνω χαρακτήρισε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ κατώτερη των περιστάσεων:

«Ο κ. Παπανδρέου οφείλει να δρομολογήσει τις διαδικασίες, που προβλέπονται από το Σύνταγμα και τις καταστατικές αρχές του Κινήματος για ομαλές πολιτικές εξελίξεις», δήλωσε ο κ. Λιντζέρης, σημειώνοντας ότι τα στελέχη και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ, αλλά και οι πολίτες που το πίστεψαν, οφείλουν να γνωρίζουν ότι το παρόν και το μέλλον της παράταξης «δεν μπορεί να είναι έρμαιο μίας ηγεσίας, που φάνηκε κατώτερη των περιστάσεων».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ζήτησε σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας για να διαχειριστεί τις μείζονες εκκρεμότητες και επαναβεβαίωση της αδιαπραγμάτευτης στρατηγικής ότι η Ελλάδα είναι μέλος της Ευρωπαϊκής οικογένειας. Χαρακτήρισε ακόμη υπόλογους τους εμπνευστές του δημοψηφίσματος, έναντι της χώρας και των πολιτών και έκανε λόγο για «έλλειμμα διακυβέρνησης, που είναι πλέον εμφανές».

Οδυσσέας Βουδούρης: «Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας»

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έκανε ονομαστική έκκληση προς όλους του πολιτικούς αρχηγούς ενώ, κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκαλέσει άμεσα εθνικό πολιτικό συμβούλιο για να αποφευχθεί όπως είπε, η εθνική καταστροφή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ