Στην τελική ευθεία Μητσοτάκης-Μεϊμαράκης με μενού τον... Καραμανλή - iefimerida.gr

Στην τελική ευθεία Μητσοτάκης-Μεϊμαράκης με μενού τον... Καραμανλή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή περιελάμβανε το μενού της σημερινής αντιπαράθεσης μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Ευάγγελου Μεϊμαράκη λίγα μόνο 24ωρα πριν τις εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής.

Μητσοτάκης: Το κόμμα δεν έχει βασικό μέτοχο

Αναφερόμενος στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και το ρόλο του στην εσωκομματική διαδικασία ανέφερε:

«Τι ακριβώς διεκδικούν όσοι μιλούν εξ ονόματος του Κώστα Καραμανλή; Πέντε λεπτά δημοσιότητας μόνο», ενώ τόνισε με έμφαση: «Το κόμμα δεν έχει βασικό μέτοχο».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ σήμερα το πρωί προσπάθησε, ακόμη, να «σκιαγραφήσει» τις βασικές του διαφορές με τον συνυποψήφιό του.

Απαντώντας στην κριτική που έχει γίνει ότι αν εκλεγεί το κόμμα του θα είναι έτοιμο σε 111 ημέρες «κάρφωσε» με νόημα τον κ.Μεϊμαράκη. «Κάθε ημέρα που περνάει θα είμαστε όλο και πιο έτοιμοι. Εδώ δεν ήμασταν έτοιμοι να διοργανώσουμε εσωκομματικές εκλογές».

Ακόμη για μια ακόμη φορά επανέλαβε τα περί ΝΔ του Διαδικτύου και του φάξ, λέγοντας ότι «όλο το στελεχιακό δυναμικό της ΝΔ θα αξιολογηθεί αξιοκρατικά, έχουμε ανάγκη τη ΝΔ του διαδικτύου και όχι του φαξ».

Οσον αφορά το θέμα των απολύσεων, για το οποίο δέχεται εσωκομματική κριτική τις τελευταίες ημέρες ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Εγώ τη βρήκα αυτή την πολιτική και την εφάρμοσα όπως μπορούσα καλύτερα. Είναι σαν να με ρωτάτε αν θεωρώ σωστές τις περικοπές στις συντάξεις» σχολίασε και αναρωτήθηκε: «Δεν θα ήταν καλύτερο αν είχαμε κάνει μια δημόσια συζήτηση με τον κ. Μεϊμαράκη για τα θέματα αυτά; Δεν σκέφτηκε ότι μπορεί και ορισμένοι να ήρθαν στη ΝΔ για την πολιτική αυτή των μεταρρυθμίσεων».

Ερωτώμενος για το ενδεχόμενο αξιοποίησης του Ευάγγελου Μεϊμαράκη στη θέση του αντιπροέδρου, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «δεν είμαι έτοιμος να σας απαντήσω», αντιπαραβάλλοντας την ανάγκη για ταχύτερη σύγκληση του συνεδρίου της ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ακόμη ότι «είναι ψεύτικος ο διαχωρισμός μεταξύ ελίτ και λαϊκών και υποκρύπτει στοιχεία λαϊκισμού. Με τον κ. Μεϊμαράκη εκλεγόμαστε στη Β’ Αθηνών. Στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, πήρα 95.000 σταυρούς και ο κ. Μεϊμαράκης λίγο παραπάνω από 40.000. Εκλέγομαι και πολιτεύομαι με την ίδια άνεση στην Κηφισιά, στην Αγία Βαρβάρα και στο Περιστέρι. Δεν έχω στηριχθεί ποτέ από μηχανισμούς».

Μεϊμαράκης: Ο Καραμανλής είναι ο πρόεδρος της καρδιάς μου

Ο κ. Μεϊμαράκης, πάλι, απάντησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη μέσω του ΑΝΤ1 λέγοντας: «Με συνδέει μία προσωπική και κοινωνική σχέση με τον Κώστα Καραμανλή. Μην τα αναλύουμε όλα πολιτικά. Είναι και κοινωνικά είναι και κυρίως ανθρώπινα. Για αυτό και θεωρώ πως ο Καραμανλής είναι και ανθρώπινα προσεγγίσιμος από εμένα. Είμαστε φίλοι, έχουμε μία κοινωνική σχέση. Είναι ο Πρόεδρος της καρδιάς μου. Γιατί να το κρύψω; Αφού τον εκτιμώ. Και η στάση του τώρα είναι εθνικά ωφέλιμη. Δεν παρεμβαίνει και συμβουλεύει όσο πρέπει».

Αναφερόμενος στο θέμα της ανανέωσης είπε: «Η ανανέωση σε ένα κόμμα δεν είναι μόνο ηλικιακή, επειδή διαβάζω ότι λένε κάποιοι ότι ο κόσμος ψήφισε 60% ανανέωση. Το αν επιλέξω στελέχη μόνο βάσει ηλικίας, θα είναι παρεΐστικο κριτήριο. Πρέπει ο οποιοσδήποτε να έχει περάσει μέσα από την κοινωνία, και θέλω ένα σύστημα που θα δίνει ίδιες ευκαιρίες και στον γιο του πρώην υπουργού με τον γιο του αγρότη και από εκεί και πέρα ο καθένας ανάλογα με την αξία του να εξελιχθεί».

Ο κ. Μεϊμαράκης μάλιστα σχολίασε και το γεγονός ότι πολλά μέλη της ΚΟ της ΝΔ σήμερα έχουν το ίδιο επώνυμο με πρώην βουλευτές, είναι δηλαδή συγγενείς τους, λέγοντας: «Κάποιοι έχουν ψηθεί από τους σημερινούς βουλευτές της ΝΔ, όπως πχ, ο Καραμανλής ο Κώστας, που τον ξέρω κι από μικρό, όταν ήμασταν φοιτητές πούλαγε την Δημοκρατική Πρωτοπορία, ήτανε γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού, είχε ψηθεί στην κοινωνία πριν γίνει βουλευτής. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης την πρώτη φορά που εξελέγη, τον βοήθησε το όνομα και μπράβο του».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ