Κατρούγκαλος: Οι εργαζόμενοι με «μπλοκάκια» θα πληρώνουν το 6,5% του εισοδήματός τους στα ασφαλιστικά ταμεία - iefimerida.gr

Κατρούγκαλος: Οι εργαζόμενοι με «μπλοκάκια» θα πληρώνουν το 6,5% του εισοδήματός τους στα ασφαλιστικά ταμεία

Φωτογραφία: INTIMENEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Για πρώτη φορά θα έχουμε συνταξιούχους μίας ταχύτητας» τόνισε ο υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος στην αρχή της συνέντευξης Τύπου για το Ασφαλιστικό.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι το μνημόνιο, ο στρεβλός χαρακτήρας του συστήματος και το PSI είναι οι τρεις βασικοί λόγοι για τους οποίους απαιτούνται οι αλλαγές στο Ασφαλιστικό.

Ο υπουργός Εργασίας έκανε λόγο για παραπληροφόρηση στο θέμα των αλλαγών και διαβεβαίωσε ότι θα υπάρχει ειδική μέριμνα για κατηγορίες όπως τα «μπλοκάκια». Ωστόσο, επιβεβαίωσε ότι οι εργαζόμενοι με «μπλοκάκια» θα πληρώνουν το 6,5% του εισοδήματός τους στα ασφαλιστικά ταμεία. «Το υπόλοιπο θα το πληρώνει ο εργοδότης», είπε χαρακτηριστικά. Είπε ακόμα ότι θα κάνει δεκτά τα αιτήματα των δικηγόρων, στο πλαίσιο πάντα της ισονομίας.

Επίσης, ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι θα έχει συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, με τον οποίο θα εξετάσουν από κοινού το «πάντρεμα» του ασφαλιστικού με το φορολογικό.

Για τις επαφές που ξεκινά στην ΕΕ, ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε ότι αυτό γίνεται γιατί το Ασφαλιστικό είναι εθνικό θέμα, αλλά και ευρωπαϊκό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ