Ολοι χρειαζόμαστε επειγόντως μια μακρά δίαιτα με ψάρια μετά από τόσο χριστουγιεννιάτικο κρέας. Σας προτείνω τον ευκολότερο και νοστιμότερο τρόπο, να ψήσετε το ψάρι στον ατμό και να μην μπλέξετε με σχάρες και γκριλ.
Υλικά
- Φιλέτο ψαριού
- 1 λεμόνι
- 1 ματσάκι σχοινόπρασο
- 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κρεμμύδι
- 1 κουταλιά βούτυρο αλατισμένο
Εκτέλεση
- Κόβουμε το κρεμμύδι σε χοντρές ροδέλες
- Αλατίστε τα φιλέτα ψαριού
- Στην ειδική κατσαρόλα για ατμό στρώστε από κάτω το κρεμμύδι
- Από πάνω το ψάρι
- Προσθέστε δεντρολίβανο και φύλλο δάφνης
- Ανάψτε την κουζίνα και βράστε τα φιλέτα ψαριού για 15 λεπτά
Για την σάλτσα λεμονιού
- Το ελληνικό λαδολέμονο το ξέρετε
- Ας κάνουμε σήμερα κάτι που προτιμούν οι Γάλλοι σεφ
- Στίψτε το λεμόνι
- Σε ένα κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο
- Βάλτε μέσα λίγο ξύσμα λεμονιού -κάποιοι προσθέτουν και μια μύτη μουστάρδα και έναν κρόκο αυγού
- Προσθέστε το χυμό λεμονιού, είναι έτοιμο
- Προσοχή να μη βράσει αυτό το μείγμα
- Περιχύστε το ψάρι στην πιατέλα και βάλτε από πάνω ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
- Η σάλτσα λεμονιού με βούτυρο πρέπει να γίνει τελευταία στιγμή, όταν το τραπέζι είναι στρωμμένο
- Σερβίρετε με σαλάτα, πατάτες βραστές, ρύζι ή ό,τι άλλο υπάρχει
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο