Ενα γλυκό που τρώγεται χωρίς πολλές ενοχές.
Υλικά
- 250 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα
- 400 γραμμάρια φλούδες πορτοκάλι
- 3 πορτοκάλια
- Χυμός 1 λεμονιού
- 250 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 αστεροειδή γλυκάνισο
- 1 μπαστούνι βανίλια
- 5 σπόρους μαύρο πιπέρι
- 1 ποτήρι γάλα
Για το πορτοκάλια
- Γεμίστε νερό ως τη μέση μια μεσαία κατσαρόλα να βράσει
- Κόψτε φλούδες πορτοκαλιού σε λωρίδες, πάρτε και λίγη ψίχα
- Βάλτε τις λωρίδες στο νερό που βράζει για 2 λεπτά
- Βγάλτε τις από το νερό και ξεπλύντε τις με κρύο νερό
- Ξανακάντε την ίδια διαδικασία δύο ακόμη φορές
- Κάθε φορά βγάζετε και ξεπλένετε με κρύο νερό
- Βάλτε τις λωρίδες στην άκρη
- Σε ένα μπολ βάλτε το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, το πιπέρι, τον αστεροειδή γλυκάνισο και το μισό μπαστούνι βανίλιας
- Ανακατέψτε λίγο όλα τα υλικά μαζί
- Βάλτε τα σε μια κατσαρόλα να βράσουν
- Προσθέστε τις λωρίδες πορτοκαλιού
- Σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε το να βράσει για 30 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά
- Οι λωρίδες πρέπει να βγουν από εκεί μαλακές
- Βγάλτε τις από τη φωτιά, και αφήστε τις στην κατσαρόλα μια ολόκληρη νύχτα (όχι ψυγείο)
- Την άλλη μέρα βάλτε τις λωρίδες σε ένα βάζο, με το σιρόπι τους, σκεπάστε τις και βάλτε τις στο ψυγείο άλλη μια μέρα
- Αφήστε τις λωρίδες σε μια σχάρα να βγάλουν τα υγρά και να στεγνώσουν καλά
- Σε ένα κατσαρολάκι λιώστε τη σοκολάτα με το γάλα και τους σπόρους από το άλλο μισό μπαστούνι βανίλιας, σε χαμηλή φωτιά
- Βουτήξτε τις λωρίδες πορτοκαλιού στη σοκολάτα, αφήστε να τρέξει λίγο και τοποθετήστε τις σε χαρτί λαδόκολλα
- Οταν κρυώσουν εντελώς είναι έτοιμες!
Ενα κόλπο: Αν έχετε το μηχάνημα για φοντί σοκολάτας, μπορείτε να δώσετε στους φίλους καλεσμένους σας τις λωρίδες πορτοκαλιού να τις βουτάνε μόνοι τους στην σοκολάτα.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο