ΓΑΠ: Ελπίζω ότι ο σοφός λαός θα πει «ναι» για να μην χρεοκοπήσουμε - iefimerida.gr

ΓΑΠ: Ελπίζω ότι ο σοφός λαός θα πει «ναι» για να μην χρεοκοπήσουμε

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την επιμονή του στο δημοψήφισμα επανέλαβε ο πρωθυπουργός στις μεταμεσονύκτιες δηλώσεις του στις Κάννες, αμέσως μετά την κοινή συνέντευξη Τύπου της Ανγκελα Μέρκελ και του Νικολά Σαρκοζί. Είπε το το δημοψήφισμα θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα στις 4 Δεκεμβρίου καθώς του ζητήθηκε να επισπεύσει τις διαδικασίες.

Δεν απάντησε στην ερώτηση για τη διατύπωση του ερωτήματος το οποίο θα τεθεί στον Ελληνικό λαό. αν δηλαδή θα είναι το «ναι ή όχι στο ευρώ» όπως του ζήτησαν οι εταίροι μας ή αν θα αναφέρεται ειδικά στην έγκριση της δανειακής σύμβασης. Και αν είναι το πρώτο τι νόημα έχει υπό τις παρούσες περιστάσεις και πως, αλλά κυρίως πότε, θα κυρωθεί η σύμβαση.

Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου επικαλέστηκε τον σοφό ελληνικό λαό εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι το δημοψήφισμα θα κερδίσει την πλειοψηφία των πολιτών. Μίλησε για μια ακόμη φορά για την ανάγκη ευρείας συναίνεσης στην εφαρμογή του προγράμματος της 26ης Οκτωβρίου που θα καταστήσει την Ελλάδα ισχυρό εταίρο στην Ευρωζώνη.

Οταν του τέθηκε το ερώτημα αν η Ελλάδα κινδυνεύει να πτωχεύσει ο κ Παπαδρέου εξάφρασε την ελπίδα του ότι η 6η δόση θα εκταμιευθεί έστω και οριακά τον Δεκέμβριο, μετά το δημοψήφισμα για να πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις.

Στο δε ερώτημα αν τον στηρίζει η κοινοβουλευτική ομάδα είπε ότι η διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης είναι μια ανοικτή δημοκρατική διαδικασία για το αποτέλεσμα της οποίας είναι αισιόδοξος.

Το ζητούμενο πάντως απο εδώ και πέρα είναι το πως ο κ. Παπανδρέου θα συγκεντρώσει τους 151 ψήφους που απαιτούνται για να προκηρύξει και επισήμως το δημοψήφισμα η Βουλή. Κι αυτό γιατί όλο και περισσότεροι βουλευτές δηλώνουν κατηγορηματικά αντίθετοι σε αυτό το ενδεχόμενο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ