«Μεγάλο Συνασπισμό» αναζητά τώρα ο Ραχόι -Θέλει κυβέρνηση με Σοσιαλιστές και Ciudadanos - iefimerida.gr

«Μεγάλο Συνασπισμό» αναζητά τώρα ο Ραχόι -Θέλει κυβέρνηση με Σοσιαλιστές και Ciudadanos

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ισπανός Πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι άνοιξε τον δρόμο για την συγκρότηση «μεγάλου συνασπισμού» στην Ισπανία, που θα του διασφαλίσει μια ακόμη θητεία στην ανώτατη αυτή θέση.

Ο Ραχόι που εκτελεί προσωρινά καθήκοντα Πρωθυπουργού μετά και τις πρόσφατες εκλογές στις 20 Δεκεμβρίου που ναι μεν τον ανέδειξαν πρώτο, αλλά χωρίς να κερδίζει την απαραίτητη αυτοδυναμία για να συγκροτήσει κυβέρνηση, θα αναζητήσει τρόπους συνεργασίας, όπως δήλωσε, με το δεύτερο σε δύναμη κόμμα, τους Σοσιαλιστές, καθώς και με το τέταρτο κόμμα, τον νέο πολιτικό φορέα των Ciudadanos.
Όπως υποστήριξε ο Ραχόι σε συνέντευξη του στο ραδιόφωνο «Cope», μια τέτοια κυβέρνηση που θα συγκροτείται από αυτά τα τρία κόμματα θα στείλει ένα «ξεκάθαρο και ενθαρρυντικό μήνυμα στις αγορές», ενώ θα αποτελέσει μια «χρυσή ευκαιρία για τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα».

«Είναι πιο πολλά αυτά που μας ενώνουν από αυτά που μας χωρίζουν» δήλωσε ο Ισπανός Πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «πρέπει να σεβαστούμε τις κάλπες και να ενώσουμε πολιτικές δυνάμεις που υποστηρίζουν κοινά βασικά σημεία». Ο Ραχόι εμφανίσθηκε επικριτικός για μια πιθανότητα συνεργασίας μεταξύ των σοσιαλιστών και του κινήματος των Podemos τονίζοντας ότι μια τέτοια κυβέρνηση «θα είναι επιβλαβής για τα συμφέροντα της Ισπανίας».

Να σημειωθεί εδώ ότι οι Σοσιαλιστές, μέσω και των δηλώσεων του Προέδρου τους Πέντρο Σάντσεζ, έχουν αποκλείσει τη στήριξη κυβέρνησης με επικεφαλής του Μαριάνο Ραχόι, μια αναμενόμενη κίνηση σε μια χώρα που δεν έχει εμπειρία σε κυβερνήσεις συνεργασίας, ειδικά μεταξύ των δυο κραταιών της κομμάτων που εναλλάσσονται στην εξουσία τα τελευταία 40 χρόνια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ισπανία Ραχόι μεγάλος συνασπισμός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ