Το Metropolis του Φριτς Λανγκ, με μουσικούς αυτοσχεδιασμούς. Μόνο για ένα βράδυ [εικόνες] - iefimerida.gr

Το Metropolis του Φριτς Λανγκ, με μουσικούς αυτοσχεδιασμούς. Μόνο για ένα βράδυ [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι ΕOS (Γιώργος Κατσάνος και Τάσος Φωτίου) θα επενδύσουν με ζωντανή πειραματική μουσική την ταινία που έγραψε ιστορία. Προβολή στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων στην Κυψέλη.

Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων διοργανώνει μια μουσική αυτοσχεδιαστική κατάδυση στην ταινία – σταθμό, του Αυστριακού σκηνοθέτη Φριτζ Λανγκ, η οποία προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1927.

Το Metropolis του Φριτς Λανγκ, με μουσικούς αυτοσχεδιασμούς. Μόνο για ένα βράδυ [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Την Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, ο Γιώργος Κατσάνος και ο Τάσος Φωτίου, του μουσικού σχήματος EOS, θα επενδύσουν με ζωντανή πειραματική μουσική την πρωτοποριακή ταινία, που έχει αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι της στην ιστορία της έβδομης τέχνης, φιλοδοξώντας να δώσουν μια διαφορετική διάσταση στην εικόνα και τον ήχο.

Το Metropolis του Φριτς Λανγκ, με μουσικούς αυτοσχεδιασμούς. Μόνο για ένα βράδυ [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Οι EOS: Οι μουσικοί Γώργος Κατσάνος και Τάσος Φωτίου, άρχισαν να παίζουν μαζί το 1995, πειραματιζόμενοι σε νέους ήχους και πρωτότυπες συνθέσεις και αναζητώντας μια προσωπική ταυτότητα. Το 2000 ίδρυσαν το μουσικό σχήμα ΕΟS και ηχογράφησαν τον δίσκο Musica Mecanica. Το 2006 τους συναντήθηκαν και στο μουσικό σχήμα Αpodrasi με το οποίο ηχογράφησαν το Dialogue. Κρατώντας την παράδοση και τις τεχνοτροπίες που τους αφήνει το ΕΟS, τα τελευταία χρόνια γράφουν μουσική επενδύοντας ασπρόμαυρες ταινίες του βωβού κινηματογράφου και μουσική για το θέατρο.

Το Metropolis του Φριτς Λανγκ, με μουσικούς αυτοσχεδιασμούς. Μόνο για ένα βράδυ [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Γιώργος Κατσάνος: Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Είναι πολυοργανίστας και συνθέτης. Έχει δημιουργήσει δύο προσωπικά άλμπουμ, BLUR (2007) και RUSTY MEMORIES (2012). Κυρίως χρησιμοποιεί πιάνο , harmonium analog synthesizers, sampler, music boxes. Με τη μουσική του δημιουργεί μινιμαλιστικούς ηχητικούς χώρους, πολλές φορές ακροβατώντας ανάμεσα στην απόλυτη σιωπή, την επανάληψη και κυρίως τη «γλυπτική» αναδόμηση του ήχου (music synthesis).

Το Metropolis του Φριτς Λανγκ, με μουσικούς αυτοσχεδιασμούς. Μόνο για ένα βράδυ [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Τάσος Φωτίου: Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972. Είναι μουσικός, παίζει σαξόφωνο, φλάουτο, νέι, καβάλ, whistles, bansuri, ιδιόφωνα & live electronics. Γραφει μουσική για το θέατρο, ασχολείται με το σχεδιασμό ήχου, τις ηχητικές εγκαταστάσεις, και το video art. Στις μουσικές παραστάσεις και τις performances του συνδυάζει την τζαζ και τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό με την ηλεκτρονική και παραδοσιακή μουσική.

Το Metropolis του Φριτς Λανγκ, με μουσικούς αυτοσχεδιασμούς. Μόνο για ένα βράδυ [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Η προβολή
«Metropolis» του Φριτσ Λανγκ & EOS
Μουσική: Γιώργος Κατσάνος (Synthesizers, idiophones), Τάσος Φωτίου (Saxophone, fx pedals)
Πολυχώρος Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων: Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α, Κυψέλη, τηλ. 213 0040496
Ημέρα: Παρασκευή 8 Iανουαρίου
Ωρα: 21.00
Διάρκεια: 83'
Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ