Θρίλερ στο ΠΑΣΟΚ για το δημοψήφισμα και τη ψήφο εμπιστοσύνης - iefimerida.gr

Θρίλερ στο ΠΑΣΟΚ για το δημοψήφισμα και τη ψήφο εμπιστοσύνης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τρόπους να απεγκλωβιστεί από την απειλή πτώσης της κυβέρνησης αν δεν πάρει ψήφο εμπιστοσύνης την Παρασκευή αναζητούν στο ΠΑΣΟΚ. Ο Κώστας Σκανδαλίδης υπέδειξε μια εναλλακτική λύση στον Πρωθυπουργό κατά το ολονύκτιο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο: Να αποσυνδέσει την ψηφοφορία της Παρασκευής από το δημοψήφισμα, ώστε να διευκολύνει τους διαφωνούντες βουλευτές που απειλούν να μην παράσχουν στήριξη στην κυβέρνηση λόγω της απόφασης Παπανδρέου. Αντιθέτως, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, πρότεινε να διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και εκεί να διεξαχθεί άλλη ψηφοφορία μεταξύ όλων των βουλευτών επί του δημοψηφίσματος.

Μ' αυτό τον τρόπο αποφεύγεται ο κίνδυνος να απολέσει τη δεδηλωμένη η κυβέρνηση, αλλά δυσκολεύει η διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Και τούτο διότι πρέπει να υπάρξει ομόφωνη απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, πρόταση στη Βουλή και υπερψήφιση από 151 βουλευτές τουλάχιστον. Και αυτή την ώρα στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν τουλάχιστον 5-6 βουλευτές που διαφωνούν με αυτή την προοπτική. Σύμφωνα με υπουργούς, ο Πρωθυπουργός δέχθηκε την πρόταση Σκανδαλίδη: «Θα οργανώσουμε την Κ.Ο. που είπε ο Κώστας» φέρεται να είπε.Πηγές από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, έλεγαν πως «μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμιά τέτοια απόφαση Παπανδρέου» και παρέπεμπαν σε αποφάσεις μετά την επιστροφή του από τις Κάννες.

Τέλος, πολύ στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουγού επεσήμαιναν ότι ο Πρωθυπουργός θα πάει στην Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης με βάση την ατζέντα και τον οδικό χάρτη που έχει εξαγγείλει κατά την πρόσφατη ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ – άρα και την προϋπόθεση του δημοψηφίσματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ