To ISIS εκτέλεσε για πρώτη φορά γυναίκα δημοσιογράφο -«Καλύτερα να μου κόψουν το κεφάλι», έλεγε [εικόνες] - iefimerida.gr

To ISIS εκτέλεσε για πρώτη φορά γυναίκα δημοσιογράφο -«Καλύτερα να μου κόψουν το κεφάλι», έλεγε [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε για πρώτη φορά γυναίκα δημοσιογράφο, η οποία ενημέρωνε μέσω του blog της για τη δράση των τζιχαντιστών στη Συρία.

Η Ruqia Hassan δημοσίευε πληροφορίες για την καθημερινή ζωή των κατοίκων της Ράκα, προπύργιο της οργάνωσης. Γράφοντας με το ψευδώνυμο Nissan Ibrahim, δεν ήταν λίγες οι φορές που κάλυπτε αεροπορικές τη στιγμή που συνέβησαν, ενώ έγραφε και στο Raqqa is Being Slaughtered Silently (RBSS), μια ομάδα που αποκάλυπτε τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Συρία.

Τα ίχνη της δημοσιογράφου χάθηκαν ξαφνικά στις 21 Ιουλίου του 2015, με την ακριβή ημερομηνία της εκτέλεσής της να μην είναι ακόμα γνωστή.

To ISIS εκτέλεσε για πρώτη φορά γυναίκα δημοσιογράφο -«Καλύτερα να μου κόψουν το κεφάλι», έλεγε [εικόνες] | iefimerida.gr 0

« Είμαι στη Ράκα και δέχομαι απειλές για τη ζωή μου και αν το Ισλαμικό Κράτος με συλλάβει και με σκοτώσει δεν πειράζει γιατί θα μου κόψουν το κεφάλι και θα διατηρήσω την αξιοπρέπεια μου κάτι καλύτερο από το να ζήσω μέσα στην ντροπή μαζί με το ΙΚ», ήταν τα τελευταία λόγια της δημοσιογράφου, σύμφωνα με τον ιδρυτή του RBSS, Abu Mohammed, ο οποίος τα γνωστοποίησε μέσω Twitter.

To ISIS εκτέλεσε για πρώτη φορά γυναίκα δημοσιογράφο -«Καλύτερα να μου κόψουν το κεφάλι», έλεγε [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Για την εκτέλεση της Hassan, το Ισλαμικό Κράτος ενημέρωσε την οικογένεια της πριν μερικές μέρες. Ο λόγος εκτέλεσής της; Κατασκοπία.

Ο θάνατός της αυξάνει τον αριθμό νεκρών δημοσιογράφων από το ISIS σε πέντε από τον περασμένο Οκτώβριο.

To ISIS εκτέλεσε για πρώτη φορά γυναίκα δημοσιογράφο -«Καλύτερα να μου κόψουν το κεφάλι», έλεγε [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ γυναίκα-δημοσιογράφος εκτέλεση Isis
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ