Εστιατόριο sushi στην Ιαπωνία πληρώνει 118.000 για έναν... τόνο! - iefimerida.gr

Εστιατόριο sushi στην Ιαπωνία πληρώνει 118.000 για έναν... τόνο!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην πρώτη δημοπρασία ψαριών του χρόνου, μια διαδικασία που συνηθίζεται στην Ιαπωνία για τα πιο σπάνια «προϊόντα» της θάλασσας, ο Ιάπωνας ιδιοκτήτης εστιατορίων Κιγιόσι Κιμούρα έδωσε 118.000 δολάρια για να αποκτήσει έναν κυανόπτερο τόνο βάρους 200 κιλών.


Η δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε στην γνωστή ψαραγορά του Τόκιο Τσουκίζι, που χρονολογείται εδώ και 80 χρόνια οδήγησε στην συγκεκριμένη τιμή που είναι αυξημένη κατά τρεις φορές σε σχέση με τα περσινά επίπεδα.

Εστιατόριο sushi στην Ιαπωνία πληρώνει 118.000 για έναν... τόνο! | iefimerida.gr 0

(Yoshikazu Tsuno/AFP/Getty Images)
Οι τιμές παρουσιάζονται αυξημένες και λόγω των ανησυχιών για δραματική μείωση στα αποθέματα ψαριών μετά και την υπεραλίευση που έχει σημειωθεί και στο συγκεκριμένο είδος ψαριού που αποτελεί δημοφιλή λιχουδιά της χώρας. Μόνο ένα μικρο κομμάτι από την κοιλιά του τόνου, το «otoro» μπορεί να πουληθεί σε ένα εστιατόριο για χιλιάδες Γιεν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κόσμος Ιαπωνία τόνος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ