Στη Θεσσαλονίκη η μάχη για την ηγεσία της ΝΔ -Ποιoν στηρίζει ο Τζιτζικώστας - iefimerida.gr

Στη Θεσσαλονίκη η μάχη για την ηγεσία της ΝΔ -Ποιoν στηρίζει ο Τζιτζικώστας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη δήλωση στήριξης του Απόστολου Τζιτζικώστα αναμένουν σήμερα το μεσημέρι οι δύο υποψήφιοι για την ηγεσία της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης και Βαγγέλης Μεϊμαράκης, οι οποίοι βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης βρίσκεται στην πόλη από τη Δευτέρα και δίνει συνέντευξη Τύπου στις 11:30, ενώ ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη σήμερα. Το μεσημέρι της Τρίτης αναμένεται, εξάλλου, και η δήλωση του κ. Τζιτζικώστα ενόψει της εκλογής του νέου προέδρου του κόμματος που θα γίνει την Κυριακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο περιφερειάρχης είχε πολύωρη σύσκεψη το βράδυ της Δευτέρας με βασικούς υποστηρικτές του για τη στάση που πρέπει να τηρήσει. Οριστική απόφαση δεν ελήφθη, αλλά το πιθανότερο είναι ότι ο κ. Τζιτζικώστας με τον τρόπο του θα κλίνει υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και οι δύο υποψήφιοι πρόεδροι επιδιώκουν να κερδίσουν ψήφους από τη Βόρεια Ελλάδα για τον τελικό δεύτερο γύρο.

Αυτή τη στιγμή το κλίμα στη Βόρεια Ελλάδα, σε επίπεδο στελεχών, δημάρχων, αντιδημάρχων, αντιπεριφερειαρχών και περιφερειακών συμβούλων, αλλά και γενικά κομματικών παραγόντων, είναι υπέρ του κ. Μεϊμαράκη, στη λογική ότι η περιοχή είναι «καραμανλική».

Οι υποψήφιοι πρόεδροι κ.κ. Μεϊμαράκης και Μητσοτάκης πολιορκούν κυριολεκτικά ως την τελευταία στιγμή τόσο τους 82.028 ψηφοφόρους του κ. Τζιτζικώστα όσο και τις 46.065 ψήφους που πήρε στον πρώτο γύρο ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Υπέρ της υποψηφιότητας Μεϊμαράκη ο πρόεδρος της Δ.Ε. νομού Θεσσαλονίκης

Υπέρ της υποψηφιότητας του Βαγγέλη Μεϊμαράκη τάσσεται με γραπτή δήλωση του ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Μηνάς Σαμαντζίδης, ο οποίος στην αρχή της προεκλογικής εκστρατείας είχε υπογράψει υπέρ της υποψηφιότητας του Απόστολου Τζιτζικώστα.

Ο κ. Σαμαντζίδης τονίζει πως εμπιστεύεται τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ότι μπορεί "να εκφράσει συνολικά τη βούληση της βάσης για την ενότητα και την προοπτική της παράταξης, χωρίς ακραίες θέσεις, αλλά στο πνεύμα των αρχών του κοινωνικού φιλελευθερισμού και κοντά στις πολιτικές του μέτρου και της εθνικής ευθύνης".

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Σαμαντζίδη έχει ως εξής:

"Η χώρα βρίσκεται σε τέλμα, με μια ιδεοληπτική κυβέρνηση, που αντιμετωπίζει συνεχώς τον κίνδυνο κατάρρευσης, απειλώντας να συμπαρασύρει σ` αυτήν και όλους τους Έλληνες. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι αναγκαία μια Νέα Δημοκρατία ενωμένη, συγκροτημένη και εξωστρεφής, ικανή να ανακτήσει άμεσα την εμπιστοσύνη των πολιτών για να κυβερνήσει βάζοντας τέλος στην αριστερή περιπέτεια της Ελλάδας. Στον πρώτο γύρο της εσωκομματικής εκλογικής διαδικασίας, η προσέλευση εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών, απέδειξε και στους πιο δύσπιστους ότι η παράταξή μας είναι ζωντανή παρά τα προβλήματά της, και ότι αποτελεί αξιόπιστη εναλλακτική κυβερνητική επιλογή, όποιες κι αν είναι οι εξελίξεις στο χώρο της ευρύτερης κεντροαριστεράς.

Το ευρύ αυτό εκλογικό σώμα, έστειλε με τις επιλογές του ξεκάθαρα μηνύματα:
· Επιθυμία για συνδυασμό εμπειρίας και ανανέωσης.
· Εντολή για σαφή κεντροδεξιό προσανατολισμό.

Και με εξίσου σαφή πλειοψηφία:

· Εμπιστοσύνη στο Βαγγέλη Μεϊμαράκη, να εκφράσει συνολικά τη βούληση της βάσης για την ενότητα και την προοπτική της παράταξης, χωρίς ακραίες θέσεις, αλλά στο πνεύμα των αρχών του κοινωνικού φιλελευθερισμού και κοντά στις πολιτικές του μέτρου και της εθνικής ευθύνης.

Η παραταξιακή και δημοκρατική μου συνείδηση, αλλά και η προσωπική μου εκτίμηση στις ικανότητές του, να ενώσει, να συνθέσει και να ενισχύσει την επαφή της Ν.Δ. με ευρύτερα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας, μου υπαγορεύουν, συντασσόμενος με τη σαφή πλειοψηφία του 1ου γύρου, να στηρίξω την ερχόμενη Κυριακή την υποψηφιότητα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, για την Προεδρία της Νέας Δημοκρατίας".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ