Τσίπρας στην Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτική μάχη για τις ελληνικές θέσεις στο Aσφαλιστικό - iefimerida.gr

Τσίπρας στην Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτική μάχη για τις ελληνικές θέσεις στο Aσφαλιστικό

EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πολιτική μάχη θα δώσει η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό, ώστε να εξασφαλίσει μια βιώσιμη και κοινωνικά δίκαιη μεταρρύθμιση, σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ενημερώθηκε κατά τη διάρκεια της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα από τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο.

Οπως αναφέρουν πηγές, ο πρωθυπουργός τόσο για το ασφαλιστικό όσο και για το συνολικό ζήτημα της διαπραγμάτευσης αλλά και την αναδιάρθρωση του χρέους, στάθηκε στην σημασία των διεθνών επαφών της κυβέρνησης και του κόμματος προς την κατεύθυνση οικοδόμησης ευρύτερων προοδευτικών συμμαχιών.

Την ίδια ώρα μίλησε για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης την επόμενη περίοδο, οι οποίες, σύμφωνα με κομματικές πηγές, δεν στέκονται μόνο στην κατάθεση της πρότασης για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού και τα «κόκκινα δάνεια», αλλά σχετίζονται με «ένα συνολικό ξεδίπλωμα μεταρρυθμίσεων, με προοδευτικό χαρακτήρα και κοινωνικό πρόσημο».

Μέσα στους επόμενους δύο μήνες η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης, στην κατάθεση του αναπτυξιακού νόμου, στις νομοθετικές ρυθμίσεις για την εθελούσια αποκάλυψη των αδήλωτων καταθέσεων, αλλά και στη διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ