Τα «όχι» και το «ναι» της Γεννηματά για το ασφαλιστικό στη συνάντηση με τον Κατρούγκαλο - iefimerida.gr

Τα «όχι» και το «ναι» της Γεννηματά για το ασφαλιστικό στη συνάντηση με τον Κατρούγκαλο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επί του τελικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης που θα κατατεθεί στη Βουλή επιφυλάχτηκε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά να τοποθετηθεί αναλυτικά.

Η κ. Γεννηματά στη συνάντησή της με τον υπουργό Εργασίας Γ. Κατρούγκαλο επανελάβε ότι το ΠΑΣΟΚ λέει όχι στην μείωση των συντάξεων και στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και προτείνει την χρηματοδότηση του ασφαλιστικού με μέρος των εσόδων από τις αποκρατικοποιήσεις. Αναφέρει μάλιστα ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να αξιοποιήσει τη στάση αυτή του ΠΑΣΟΚ και να διαπραγματευτεί σοβαρά, αποφασιστικά και υπεύθυνα.

Η δήλωση μετά τη συνάντηση

Στο Προεδρικό Μέγαρο o Πρωθυπουργός μας ζήτησε να κάνουμε απλά μια ευχή για το ασφαλιστικό. Το ΠΑΣΟΚ τους προσφέρει ένα μεγάλο διαπραγματευτικό ατού.

Λέμε:

ΟΧΙ στην μείωση των συντάξεων
ΟΧΙ στην αύξηση των εισφορών που υπονομεύει την ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας.

Λέμε:

ΝΑΙ στην αύξηση των πόρων του ασφαλιστικού με μέρος των εσόδων από τις αποκρατικοποιήσεις.

Ας φροντίσουν να αξιοποιήσουν αυτή την στάση μας. Οφείλουν επιτέλους να διαπραγματευτούν σοβαρά, αποφασιστικά, υπεύθυνα. Να μην οδηγηθούν σε συντάξεις πείνας και φτώχειας. Το ότι συζητάμε πάλι δυστυχώς για νέες παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό είναι αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Αυτοί οδήγησαν με την πολιτική τους σε νέα ύφεση, αυτοί ιδεοληπτικά δεν εφήρμοσαν το μεταρρυθμιστικό νόμο 3863 του ΠΑΣΟΚ. Θα τοποθετηθούμε αναλυτικά επι της τελικής πρότασης της Κυβέρνησης όταν κατατεθεί το τελικό νομοσχέδιο στην Βουλή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γεννηματά κατρουγκαλος ασφαλιστικό
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ