«Οχι» από την αντιπολίτευση στην κυβέρνηση για το ασφαλιστικό - iefimerida.gr

«Οχι» από την αντιπολίτευση στην κυβέρνηση για το ασφαλιστικό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο «κενό» πέφτει από ότι φαίνεται η προσπάθεια της κυβέρνησης να πετύχει τη στήριξη της αντιπολιτεύσης στην πρόταση για το ασφαλιστικό, που θα καταθέσει στους εκπροσώπους των δανειστών.

Την άρνηση των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων της αντπολίτευσης να συναινέσουν στην πρότασή της για το ασφαλιστικό εισέπραξε σήμερα η κυβέρνηση. Στις συναντήσεις που είχε διαδοχικά με τους αρχηγούς των κομμάτων ο υπουργός Εργασίας κ. Γ. Κατρούγκαλος, δεν καμία πρόθεση συναίνεσης ενώ αναλυτικές τοποθετήσεις θα γίνουν μετά τη μελέτη της ογκοδέστατης πρότασης.

Νέα Δημοκρατία

«Οχι» από την αντιπολίτευση στην κυβέρνηση για το ασφαλιστικό  | iefimerida.gr 0

Αντίθετη σε οποιαδήποτε μείωση των συντάξεων αλλά και στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών είναι η Νέα Δημοκρατία. Ο προσωρινός πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Γ. Πλακιωτάκης κατά τη συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας ξεκαθάρισε ότι έγινε μεν μία χρήσιμη και εποικοδομητική συζήτηση αλλά οι θέσεις της κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν διατυπωθεί επανειλημμένως στη Βουλή. «Είμαστε είμαστε εναντίον της οποιασδήποτε μείωσης στις συντάξεις και βεβαίως εναντίον της οποιασδήποτε αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών. Η Ν.Δ. αφού μελετήσει τη συγκεκριμένη πρόταση, θα διατυπώσει ξεκάθαρα τις απόψεις της» τόνισε και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι από την πρώτη ενημέρωση την οποία έχουμε, προβλέπεται μείωση στις νέες συντάξεις. Πρόσθεσε επίσης ότι ο κ. Τσίπρας ψάχνει ουσιαστικά μία υιοθέτηση των δικών του απόψεων από όλα τα πολιτικά κόμματα, που καταλαβαίνετε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει εφικτό.

Το Ποτάμι

«Οχι» από την αντιπολίτευση στην κυβέρνηση για το ασφαλιστικό  | iefimerida.gr 1

Αρνητική είναι η θέση του Ποταμιού στην πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό. Ο Στάυρος Θεοδωράκης πριν ακόμη πραγματοποιηθεί η συνάντηση του εκπροσώπου του Ποταμιού Γ. Αμυρά με τον υπουργό Εργασίας είχε καταγγείλλει την κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί προσχηματικά τη συνάντηση για λόγους επικοινωνιακούς. «Συνάντηση για τις φωτογραφίες», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

ΚΚΕ

«Οχι» από την αντιπολίτευση στην κυβέρνηση για το ασφαλιστικό  | iefimerida.gr 2


Μάχη για να μην περάσει ένα τέτοιο νομοσχέδιο από τη Βουλή θα δώσει ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος παίρνοντας στα χέρια του από τον κ. Κατρούγκαλο την πρόταση της κυβέρνησης εξέφρασε την ανησυχία του και τόνισε «δεν μπορεί να υπάρχει επανάπαυση του ελληνικού λαού που θα βρεθεί αύριο και θα χρειαστεί σύνταξη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη». «Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τα ίδια επιχειρήματα με τους προκατόχους της», επεσήμανε ο κ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε ότι το κόμμα του θα αντιπαλέψει για να μην έρθει τέτοιο Νομοσχέδιο στη Βουλή.

ΠΑΣΟΚ

«Οχι» από την αντιπολίτευση στην κυβέρνηση για το ασφαλιστικό  | iefimerida.gr 3

Επί του τελικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης που θα κατατεθεί στη Βουλή επιφυλάχτηκε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά να τοποθετηθεί αναλυτικά. Η κ. Γεννηματά στη συνάντησή της με τον υπουργό Εργασίας Γ. Κατρούγκαλο επανελάβε ότι το ΠΑΣΟΚ λέει όχι στην μείωση των συντάξεων και στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και προτείνει την χρηματοδότηση του ασφαλιστικού με μέρος των εσόδων από τις αποκρατικοποιήσεις. Αναφέρει μάλιστα ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να αξιοποιήσει τη στάση αυτή του ΠΑΣΟΚ και να διαπραγματευτεί σοβαρά, αποφασιστικά και υπεύθυνα.

Ενωση Κεντρώων

«Οχι» από την αντιπολίτευση στην κυβέρνηση για το ασφαλιστικό  | iefimerida.gr 4


Δεν πείθεται για να ψηφίσει το ασφαλιστικό ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, καθώς όπως δήλωσε εξερχόμενος από τη συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας «διαφωνώ αλλά επιφυλάσσομαι να το μελετήσω πριν απαντήσω", πρόσθεσε. «Ο υπουργός λέει ότι δεν θα κόψει ούτε κύριες ούτε επικουρικές συντάξεις» είπε ο κ. Λεβέντης αναρωτώμενος: «θέλουν να αφήσουν ανέγγιχτο το ασφαλιστικό όταν οι ίδιοι δηλώνουν ότι σε ένα χρόνο δεν θα παίρνει κανείς σύνταξη;». Ως βασική διαφωνία ανέφερε την προτεινόμενη στο νομοσχέδιο οροφή συντάξεων, η οποία θα είναι 3.000 για τις πολλαπλές συντάξεις και 2.200 για τη μοναδική. «Οταν υπάρχουν δύο εκατομμύρια άνεργοι, όταν υπάρχουν αγρότες με 300 ευρώ, όταν κόβουμε το ΕΚΑΣ θα υπάρχουν συνταξιούχοι με 3.000 το μήνα; αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα", τόνισε ο κ. Λεβέντης προσθέτοντας ότι "η κυβέρνηση δεν θέλει να αγγίξει τους βολεμένους που υπάρχουν και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και μέσα στη ΝΔ και παίρνουν διπλές και τριπλές συντάξεις».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ