Ατρόμητος πάστορας: Ενοπλος μπήκε στην εκκλησία και εκείνος τον ρώτησε «Μπορώ να σας βοηθήσω;» - iefimerida.gr

Ατρόμητος πάστορας: Ενοπλος μπήκε στην εκκλησία και εκείνος τον ρώτησε «Μπορώ να σας βοηθήσω;»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απίστευτη ψυχραιμία έδειξε ένας πάστορας, την ώρα που ένας ένοπλος άνδρας μπήκε στην εκκλησία του τη στιγμή της λειτουργίας. Και με αυτό τον τρόπο κατάφερε να αποτρέψει το κακό.

Ο Λάρι Ράιτ μιλούσε στους πιστούς σε εκκλησία στη Βόρεια Καρολίνα, όταν μπήκε ο άνδρας, κρατώντας ένα τουφέκι. Ο πάστορας παρατήρησε πως στο άλλο του χέρι, κρατούσε τον γεμιστήρα και παρότι αρχικά νόμιζε πως επρόκειτο για ψεύτικο όπλο, κατάλαβε αμέσως ότι έκανε λάθος.

Ο τρόπος που χειρίστηκε την κατάσταση ο Ράιτ ήταν απίστευτος. Πλησίασε τον ένοπλο και τον ρώτησε: «Μπορώ να σας βοηθήσω;», ενώ όπως δήλωσε στο CNN, ήταν ήδη σε ετοιμότητα- αν χρειαζόταν- να σταματήσει τον εισβολέα χρησιμοποιώντας το σώμα του.

Δεν χρειάστηκε όμως, γιατί ο ένοπλος ζήτησε από τον πάστορα να προσευχηθεί για εκείνον. Ο Ράιτ του πήρε το όπλο και το έδωσε σε έναν διάκονο, ενώ αμέσως μετά τον αγκάλιασε. «Αρχισα να του μιλάω και να προσεύχομαι για εκείνον». Στη συνέχεια, ο πάστορας ζήτησε από τον άνδρα να καθίσει στην πρώτη σειρά, μέχρι εκείνος να ολοκληρώσει τη λειτουργία και το κήρυγμα για την παραμονή της πρωτοχρονιάς.

«Αμέσως μετά κατέβηκα δίπλα του, προσευχηθήκαμε και αγκαλιαστήκαμε. Ηταν σαν μία αγκαλιά μεταξύ πατέρα και γιου», διηγήθηκε ο πάστορας. Οταν ο Ράιτ ψιθύρισε στο αυτί του άνδρα πως τον περίμενε η αστυνομία, γιατί είχε τρομάξει αρκετούς ανθρώπους, εκείνος του ζήτησε να τον αφήσει να μιλήσει στους περίπου 60 πιστούς. Τους ζήτησε συγνώμη και τους δήλωσε ότι εκείνο το βράδυ είχε ξεκινήσει από το σπίτι του με την πρόθεση να κάνει κάτι τρομερό, όμως- όπως τους είπε- του μίλησε ο Κύριος.

Ο Ράιτ περιέγραψε τον άνδρα ως συναισθηματικά ταραγμένο, παρότι δεν φαινόταν να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα καθώς, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, μόλις είχε βγει από τη φυλακή αλλά είχε νέα δουλειά και ήταν νιόπαντρος, ενώ έμοιαζε περίπου 30 ετών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πάστορας Λάρι Ράιτ ένοπλος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ