Στον αέρα η 6η δόση λένε Γερμανοί και Γάλλοι - iefimerida.gr

Στον αέρα η 6η δόση λένε Γερμανοί και Γάλλοι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ θέτουν ουσιαστικά στον Γιώργο Παπανδρέου το δίλημμα να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ ή να φύγει. Στην περίπτωση που επιμείνει ο Έλληνας πρωθυπουργός να θέσει το δίλημμα της παραμονής στην Ευρωζώνη στους Έλληνες πολίτες δεν θα δοθούν άλλα χρήματα στη χώρα, ούτε η συμφωνηθείσα 6η δόση του δανείου μέχρι να ολοκληρωθεί το δημοψήφισμα.

«Δεν υπάρχει τίποτε προς διαπραγμάτευση», φέρεται να δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί μετά την ανακοίνωση του Έλληνα πρωθυπουργού για δημοψήφισμα. Σε δημοσιεύμα της γαλλικής εφημερίδας «le monde» που επικαλείται πηγές από κύκλους του Γάλλου προέδρου, αναφέρεται πως οι Έλληνες δεν θα πάρουν ούτε ένα ευρώ από την 6η δόση αν δεν συμφωνήσουν με το κούρεμα του χρέους. Υπενθυμίζεται πως η εκταμίευση της 6ης δόσης ήταν προγραμματισμένη για τις 15 Νοεμβρίου.

Στην περίπτωση που η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος καθυστερήσει, ή που το αποτέλεσμα είναι αρνητικό η Ελλάδα μένει χωρίς χρήματα, κηρύσσει πτώχευση και αποχωρεί από το ευρώ, μς την «Monde» να αναφέρει «Ασφαλώς δεν μπορούμε να απαγορεύσουμε στους Ελληνες να αυτοκτονήσουν».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ