Μπορεί κάλλιστα να γίνει με το υπόλοιπο κοτόπουλο ή γαλοπούλα που σας έμεινε από το γιορτινό τραπέζι. Αν δεν έχει περισσέψει τίποτα, τότε θα χρειαστείτε φρέσκο κοτόπουλο.
Υλικά για 4 άτομα
- 4 στήθη κοτόπουλου (αν υπάρχουν υπόλοιπα, βάλτε ό,τι έχετε)
- 2 λεμόνια lime, πράσινα
- 3 γλυκοπατάτες μέτριες (στο σούπερ μάρκετ)
- 100 γραμμάρια βούτυρο
- 1 ποτήρι γάλα
- 1 ματσάκι σχοινόπρασο
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
- Στίψτε τα λεμόνια
- Πλύντε, στεγνώστε και ψιλοκόψτε το σχοινόπρασο
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάλτε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία
- Βάλτε το κοτόπουλο και σωτάρετε καλά, επί 5-7 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια
- Όταν γίνει χρυσό, προσθέστε το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και το σχοινόπρασο
- Χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε, αφήστε να βράσει ακόμη 10 λεπτά
- Προσοχή: Αυτή η συνταγή γίνεται χωρίς νερό -Το κοτόπουλο βράζει στο χυμό lime με το ελαιόλαδο
- Στο μεταξύ, καθαρίστε τις γλυκοπατάτες και κόψτε τις σε κύβους
- Βράστε τις σε αλμυρό νερό ώσπου να μαλακώσουν (5-7 λεπτά)
- Λυώστε τις με τον τρόπο που κάνετε πουρέ –Σε μηχάνημα ή με πηρούνι, ό,τι έχετε
- Βάλτε τον πουρέ σε μια κατσαρόλα και ανάψτε το μάτι της κουζίνας, πολύ χαμηλά
- Προσθέστε στον πουρέ το γάλα ζεσταμένο και το βούτυρο
- Ανακατέψτε συνεχώς, ρίξτε λίγο αλάτι
- Σερβίρετε το κοτόπουλο, ρίξτε τον ζωμό του από πάνω και δίπλα τον πουρέ γλυκοπατάτας
- Αυτή η συνταγή θα ενθουσιάσει. Το κοτόπουλο αναδεικνύεται με το λεμόνι και τα σχοινόπρασο

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο