Αγρια κόντρα ΝΔ-Αλεξιάδη για τα χρέη των ιδιωτών στο Δημόσιο- Καταγγελίες για ανακριβή στοιχεία - iefimerida.gr

Αγρια κόντρα ΝΔ-Αλεξιάδη για τα χρέη των ιδιωτών στο Δημόσιο- Καταγγελίες για ανακριβή στοιχεία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δριμύτατη επίθεση στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδη εξαπολύει η Ν.Δ με αφορμή τα ληξιπροθέσμα χρέη των ιδιωτών στο δημόσιο του Νοεμβρίου.

Η Ν.Δ. κατηγορεί τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών ότι όχι μόνο ψεύδεται αλλά και ότι κατασκεύασε ανακριβή στοιχεία προκειμένου να πείσει ότι οι οφειλές δεν αυξήθηκαν αλλά μειώθηκαν. Στην ανακοίνωσή της η Ν.Δ. κάνει λόγο για νέα μέτρα που έρχονται προκειμένου να καλυφθεί το κενό και τονίζει:

«Στα ψέματα και την παραπληροφόρηση, "σπορ" που διακρίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Αλεξιάδης κατέγραψε νέο ρεκόρ! Πριν στεγνώσει η μελάνη στους Πίνακες με τα επίσημα στοιχεία για την εξέλιξη των ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών των ιδιωτών προς το Κράτος που δημοσίευσε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ο πολιτικός προϊστάμενός της εμφανίσθηκε να ρωτάει την ... Αξιωματική Αντιπολίτευση και τους δημοσιογράφους που ... βρήκαν τα στοιχεία αλλά και να κατασκευάζει άλλα, προσπαθώντας να πείσει ότι οι ληξιπρόθεσμες φορολογικές οφειλές ... μειώθηκαν, δεν αυξήθηκαν όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία της ΓΓΠΣ.» Ο κ. Αλεξιάδης όφειλε να γνωρίζει ότι η δημοσίευση ανακριβών στοιχείων είναι κολάσιμη ενέργεια, η οποία, πέραν των άλλων, βλάπτει σοβαρότατα την αξιοπιστία της χώρας και μειώνει τη διαπραγματευτική της ισχύ, με αποτέλεσμα να έρχονται νέα αριστερά μέτρα, επισημαίνεται στην ανακοίνωση και παρατίθεται ο σχετικός πίνακας.

Αγρια κόντρα ΝΔ-Αλεξιάδη για τα χρέη των ιδιωτών στο Δημόσιο- Καταγγελίες για ανακριβή στοιχεία  | iefimerida.gr 0

«Πριν βγάλει άλλη ανακοίνωση, ο κ. Αλεξιάδης, είναι καλό να συνεννοείται με τις Υπηρεσίες του Υπουργείου του. Και αφού είναι τόσο ικανοποιημένη η κυβέρνηση με την πορεία των εσόδων, να εξηγήσει γιατί τα φορολογικά έσοδα είναι μειωμένα στον πρώτο δικό τους προϋπολογισμό κατά 4,3 δις ευρώ, έναντι των αρχικών προβλέψεων (Πίνακας 3.5. της Εισηγητικής Έκθεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού 2016), παρά τη λήψη 23 (!) φορομπηχτικών αριστερών μέτρων ύψους πάνω από 1 δις ευρώ μόνο για το 2015 (Πίνακας. 3.37 της Εισηγητικής)» καταλήγει η ανακοίνωση της Ν.Δ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΔ Αλεξιάδης ληξιπρόθεσμες οφειλές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ