Απαισιόδοξη Λαγκάρντ για την παγκόσμια οικονομία -Τι προβλέπει για το ευρώ - iefimerida.gr

Απαισιόδοξη Λαγκάρντ για την παγκόσμια οικονομία -Τι προβλέπει για το ευρώ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την άποψη ότι η οικονομία στην Ευρωζώνη μπορεί να βελτιωθεί, υπό την προϋπόθεση ότι θα ρυθμιστούν τα «κόκκινα» δάνεια και θα τονωθεί ο τραπεζικός δανεισμός, εξέφρασε η διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Σε αντίθεση με την παγκόσμια οικονομία, ο ρυθμός ανάπτυξης της οποίας το 2016 θα είναι απογοητευτικός, η κ. Λαγκάρντ εκτιμά ότι η Ευρωζώνη μπορεί με την τόνωση του τραπεζικού δανεισμού να μεγιστοποιήσει τα οφέλη από την ποσοτική χαλάρωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Σε άρθρο της στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, η Λαγκάρντ εξήγησε ότι η προοπτική περαιτέρω αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων και η επιβράδυνση της κινεζικής ανάπτυξης εγείρουν σημαίνουσες προκλήσεις, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην καλλιέργεια της αβεβαιότητας. «Σε πολλές χώρες ο χρηματοπιστωτικός τομέας παραμένει αδύναμος», σημείωσε, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις αναδυόμενες αγορές, στις οποίες ο κίνδυνος είναι υψηλότερος.

«Σε κάθε περίπτωση, η παγκόσμια ανάπτυξη θα είναι απογοητευτική και άνιση» επανέλαβε η διευθύντρια του ΔΝΤ. Η ίδια ανέφερε ότι η χαμηλή παραγωγικότητα, η γήρανση του πληθυσμού και οι επιπτώσεις της πρόσφατης παγκόσμιας κρίσης «φρενάρουν» την ανάπτυξη, αποδυναμώνοντας τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές. Σχετικά με τη Federal Reserve, την κάλεσε να αυξήσει τα επιτόκια με προοδευτικό και ομαλό τρόπο, ώστε να μη διαταραχθούν οι ισορροπίες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ