«Σαφάρι» 4.000 φορολογικών ελέγχων για το 2016 ετοιμάζει το ΥΠΟΙΚ - iefimerida.gr

«Σαφάρι» 4.000 φορολογικών ελέγχων για το 2016 ετοιμάζει το ΥΠΟΙΚ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια πρώτη γεύση των όσων προτίθεται να κάνουν οι ελεγκτικές υπηρεσίες εντός του 2016, έδωσε ο υπ´ ατμόν υπηρεσιακός ΓΓΔΕ.

Ωστόσο, για να βγάλει κανείς ασφαλές συμπέρασμα θα πρέπει να περιμένει το σχεδιασμό με την υπογραφή του νέου γενικού γραμματέα, Γιώργου Πιτσιλή.
Τι λέει το προσωρινό πρόγραμμα; 4.000 πλήρεις φορολογικοί έλεγχοι και 18.000 μερικοί φορολογικοί έλεγχοι από το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου, το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων και τις εφορίες.
Από την εγκύκλιο προκύπτει ότι από το σύνολο των υποθέσεων που θα ελεγχθούν το 50% θα αφορά φορολογικά έτη, χρήσεις, υποθέσεις, περιόδους ή υποχρεώσεις της τελευταίας πενταετίας και συγκεκριμένα από το 2011 έως το 2015, καθώς ειναι προφανές οτι το υπουργείο Οικονομικών δεν βλέπει... φως στις παλαιότερες χρήσεις.
Το ζητούμενο είναι φυσικά οι έλεγχοι στις «βαριές» λίστες, για τις οποίες θα εκπονηθεί ειδικό σχέδιο σε συνεννόηση με τους Οικονομικούς Εισαγγελείς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εγκύκλιος ΓΓΔΕ φορολογικοί έλεγχοι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ