Ο «σκληρός» Καραμανλής κι ο «μετριοπαθής» Αβραμόπουλος - iefimerida.gr

Ο «σκληρός» Καραμανλής κι ο «μετριοπαθής» Αβραμόπουλος

Κώστας Καραμανλής
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φουλ επιθετικός με την κυβέρνηση και απολύτως υποστηρικτικός στη σκληρή γραμμή Σαμαρά λέει πώς είναι ο Κώστας Καραμανλής σε αντίθεση με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο ο οποίος προτιμά την κριτική μεν αλλά σε χαμηλότερους από την ΝΔ τόνους, διατηρώντας το πιο συναινετικό προφίλ που έχει καλλιεργήσει όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Οι συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά κατέγραψαν χθες με ενδιαφέρον και διαφορετικά συναισθήματα τις δηλώσεις Καραμανλή και Αβραμόπουλου που κινήθηκαν σε εντελώς διαφορετικό επίπεδο οξύτητας σε σχέση με τις θέσεις της Συγγρού.

Ο πρώην πρωθυπουργός φρόντισε μέσω συνεργατών του να διακινήσει την άποψη «εκλογές τώρα» καθώς και ότι διαφωνεί ΚΑΘΕΤΑ με το δημοψήφισμα. Οι πηγές που βρίσκονται κοντά του έλεγαν χθες ότι ο κ. Καραμανλής είναι εξοργισμένος με τη στάση του πρωθυπουργού , ότι παρακολουθεί με πολύ ενδιαφέρον τις πολιτικές εξελίξεις και θεωρεί πως οι εκλογές στην παρούσα κρίσιμη συγκυρία είναι η μόνη λύση που εξυπηρετεί το συμφέρον της χώρας.

Από την άλλη πλευρά, ο αντιπρόεδρος του κόμματος Δημήτρης Αβραμόπουλος σε σαφώς μετριοπαθέστερους τόνους από την επίσημη γραμμή που χαρακτήριζε «αδίστακτο και επικίνδυνο» τον πρωθυπουργό, έκανε κι αυτός παρέμβαση για το θέμα του δημοψηφίσματος. «Η απόφαση – είπε - ανοίγει τον ασκό του Αιόλου, θολώνει το μέλλον της χώρας, εκθέτει σε κίνδυνο τις Ευρωπαϊκές μας κατακτήσεις και δυναμιτίζει την πολιτική ενότητα και την κοινωνική συνοχή. Δυστυχώς, τα δημοψηφίσματα, οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα τα αποφεύγουν όταν πρέπει και τα προτείνουν όταν δεν ωφελούν...»

Είναι προφανές , ότι οι διαρροές Καραμανλή ικανοποίησαν την Συγγρού ενώ οι θέσεις του κ. Αβραμόπουλου , όπως διατυπώθηκαν, δεν ήταν στο κλίμα που επιθυμούσαν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ