Η Ρόμπιν Μπένετ, από τα Folies Bergère και τον Σαμ Μέντες, στο Half Note, με πρωτοχρονιάτικους ρυθμούς [εικόνες] - iefimerida.gr

Η Ρόμπιν Μπένετ, από τα Folies Bergère και τον Σαμ Μέντες, στο Half Note, με πρωτοχρονιάτικους ρυθμούς [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από 30/12 έως και 05/01 η Αμερικανίδα περφόρμερ που ξεχώρισε στο Παρίσι, θα γεμίζει το Μετς με γκλάμουρ και στυλ.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η Αμερικανίδα Ρόμπιν Μπένετ μαζί με το εξαιρετικό σχήμα της Bang Bang προσγειώνονται στη σκηνή του Half Note, φέρνοντας glamorous style, ξέφρενο pop swing και «καυτούς» ρυθμούς στο πιο ξεσηκωτικό ρεβεγιόν της πόλης.
Εκλεκτική, πολυσυλλεκτική και απόλυτα εκφραστική, η Ρόμπιν Μπένετ, που την τελευταία δεκαετία ζει και δημιουργεί στο Παρίσι, έχει κερδίσει κοινό και κριτικούς με τις feel-good εμφανίσεις της και τη σαρωτική σκηνική παρουσία της σε διάσημα club της Νέας Υόρκης και της Ευρώπης.
Η Μπένετ παρουζιάζει ένα δυνατό πρόγραμμα που συνδυάζει την παλιομοδίτικη αισθητική με σύγχρονες ενορχηστρώσεις. Ένα εκρηκτικό μείγμα από όλα τα μουσικά είδη που αγαπά: swing, jazz, funk, pop, country και blues. Άλλωστε, μιλάμε για μια σύγχρονη ντίβα του swing με τον αέρα μιας άλλης εποχής.

Η Ρόμπιν Μπένετ, από τα Folies Bergère και τον Σαμ Μέντες, στο Half Note, με πρωτοχρονιάτικους ρυθμούς [εικόνες]  | iefimerida.gr 0


Το πολύπλευρο ταλέντο της φανερώθηκε από πολύ νωρίς και δεν περιορίστηκε μόνο στη μουσική. Οι σπουδές της περιλαμβάνουν εκτός από μαθήματα πιάνου και τρομπέτας, κλασσικό και σύγχρονο χορό αλλά και υποκριτική.
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ, όμως πλέον ζει στο Παρίσι από το 2006. Με το που πήγε εκεί, κέρδισε έναν ρόλο στο μιούζικαλ «Cabaret» σε σκηνοθεσία Σαμ Μέντες, το οποίο ανέβηκε για δύο χρόνια στο περίφημο θέατρο Folies Bergère.
Εκείνη την περίοδο η συνάντηση της με τον Παριζιάνο τρομπονίστα Ben Van Hille έμελλε να παίξει καθοριστικό ρόλο για τη μετέπειτα πορεία της. Η εξαιρετική χημεία τους στη σκηνή είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία του μουσικού σχήματος, Robyn Bennett & Bang Bang.

Η Ρόμπιν Μπένετ, από τα Folies Bergère και τον Σαμ Μέντες, στο Half Note, με πρωτοχρονιάτικους ρυθμούς [εικόνες]  | iefimerida.gr 1

Η μεγάλη απήχηση των εμφανίσεων τους σε διάφορα Ευρωπαϊκά Φεστιβάλ, τους οδήγησε στο να ηχογραφήσουν δύο δισκογραφικές δουλειές που περιλάμβαναν κυρίως διασκευές post-war swing στάνταρντς, κλασσικών τραγουδιών του Μπρόντγουεϊ και ‘60s pop επιτυχιών.
Φέτος κυκλοφόρησαν τον τρίτο τους δίσκο που τιτλοφορείται «The Wait» και περιλαμβάνει πρωτότυπες συνθέσεις. Pop swing μελωδίες που ξεσηκώνουν, groovy horn sections που σε μεταφέρουν νοερά στη Νέα Ορλεάνη, κιθάρες που μοιάζουν σαν να ξεπήδησαν μέσα από ταινία του Tarantino, νοσταλγικές μπαλάντες που μιλούν για την αγάπη και τη ζωή. Τραγούδια μέσα από το άλμπουμ «The Wait», καθώς και διασκευές που τους έκαναν διάσημους, θα παίξουν και στις εμφανίσεις στο Half Note Jazz Club.

Η Ρόμπιν Μπένετ, από τα Folies Bergère και τον Σαμ Μέντες, στο Half Note, με πρωτοχρονιάτικους ρυθμούς [εικόνες]  | iefimerida.gr 2

To live
Robyn Bennett & Bang Bang
Half Note Jazz Club: Τριβωνιανού 17, Μετς, τηλ. 210 9213310
Ώρα έναρξης: Παρ. & Σαβ. (22.30), Κυρ., Δευτ., Τρ.,Τετ., Πεμ. (21.30)
Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Στη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα
Είσοδος: 20 ευρώ (μπαρ) 25 ευρώ (Β’ Ζώνη) 30 ευρώ (Α’ Ζώνη). Παραμονή και ανήμερα Πρωτοχρονιάς: Υποχρεωτική κατανάλωση φιάλης

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ