AFP: Η Μέρκελ πρόσωπο της χρονιάς -Τσίπρας και Βαρουφάκης στη δεκάδα - iefimerida.gr

AFP: Η Μέρκελ πρόσωπο της χρονιάς -Τσίπρας και Βαρουφάκης στη δεκάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP, η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ ήταν το πρόσωπο που άσκησε τη μεγαλύτερη επιρροή το 2015.

Η επιλογή της Μέρκελ δεν προκαλεί εντύπωση, καθώς ήδη το TIME την έχει ανακηρύξει πρόσωπο του 2015, αλλά το ότι στο «top 10» της λίστας του AFP είναι οι Αλέξης Τσίπρας και Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας και ο πρώην υπουργός Οικονομικών βρίσκονται στην όγδοη θέση της λίστας, αφού, σύμφωνα με το AFP, «συμβολίζουν την αντίσταση στις πολιτικές της λιτότητας που ζητήθηκε να εφαρμόσει η Ελλάδα».

Στη 2η θέση ο Πούτιν
Στη δεύτερη θέση της λίστας οι εργαζόμενοι του πρακτορείου έφεραν με την ψήφο τους τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν. Το 2014 ο Πούτιν ήταν στην κορυφή της λίστας, ωστόσο, σύμφωνα με το AFP, το 2015 ήταν η χρονιά της Μέρκελ.

Τρίτος ο Πάπας
Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Πάπας Φραγκίσκος, στην τέταρτη οι κάτοικοι του Παρισιού, οι οποίοι δεν φοβήθηκαν να βγουν στους δρόμους μετά την φονική επίθεση στο Charlie Hebdo αλλά και τα τρομοκρατικά χτυπήματα της 13ης Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ AFP Άνγκελα Μέρκελ Αλέξης Τσίπρας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ