Ντομπρόβσκις: Η ελληνική κρίση κατέστρεψε την ελκυστικότητα της Ευρωζώνης - iefimerida.gr

Ντομπρόβσκις: Η ελληνική κρίση κατέστρεψε την ελκυστικότητα της Ευρωζώνης

Aris Oikonomou / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο παρελθόν πολλές χώρες επιθυμούσαν να ενταχθούν στην ζώνη του ευρώ, σήμερα, ωστόσο, όπως τονίζει ο Βάλντις Ντομπρόβσκις προτιμούν να παραμείνουν στα εθνικά τους νομίσματα. Ενας λόγος αποτροπής είναι η ελληνική κρίση.

«Αν και αρχικά η ζώνη του ευρώ ήταν αρκετά ελκυστική για τα νέα κράτη-μέλη της ΕΕ, αυτό άλλαξε με την κρίση του ευρώ και σίγουρα το ελληνικό θέμα όξυνε την εξέλιξη αυτή», επεσήμανε.

Ντομπρόβσκις: Η ελληνική κρίση κατέστρεψε την ελκυστικότητα της Ευρωζώνης | iefimerida.gr 0

Σε συνέντευξη του στην Die Welt, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν τόνισε πως ουδέποτε η ελληνική κρίση δεν αποτέλεσε τη μεγαλύτερη απειλή της ευρωζώνης με την κρίση να παραμένει εντός των συνόρων της χώρας.

«Δεν βλέπω πως η ελληνική κρίση αποτελεί απειλή για την Ευρώπη. Δεν είναι μια ευρωπαϊκή κρίση, αλλά μια ελληνική. Οι συνομιλίες με την κυβέρνηση της Αθήνας ήταν όντως περίπλοκες και συνοδεύτηκαν από σκληρά λόγια και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις. Ωστόσο, η ελληνική οικονομική κρίση ήταν μια μεμονωμένη περίπτωση. Η σταθερότητα του ευρώ δεν ήταν ποτέ υπό αμφισβήτηση», δήλωσε.

Παρά το πολύπλοκο των διαπραγματεύσεων, ο κ. Ντομοπρόβσκις κρίνει πως η Ελλάδα βρίσκεται, πλέον, στον σωστό δρόμο, εκτιμώντας πως η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος θα γίνει στις αρχές του νέου έτους. Βασική προϋπόθεση, όπως υπογραμμίζει, η εφαρμογή των προαπαιτουμένων.

Ερωτηθείς για τον ρόλο του ΔΝΤ στο ελληνικό ζήτημα, μετά την πρόσφατη δήλωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για αποχώρηση του Ταμείου, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν αναφέρει:

«Αναμένουμε το ΔΝΤ να συνεχίσει να συμμετέχει στο πρόγραμμα. Η απόφαση, ωστόσο, θα παρθεί από τους ίδιους».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ