Ανοικτή γραμμή Βενιζέλου με Βερολίνο,Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον - iefimerida.gr

Ανοικτή γραμμή Βενιζέλου με Βερολίνο,Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Δύο φορές χρειάστηκε να επικοινωνήσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τον Διευθύντα Σύμβουλο του Διεθνούς Ινστιτούτου Τραπεζών, προκειμένου τελικά το IIF να εκδώσει θετική ανακοίνωση για το υπό διαπραγμάτευση σχέδιο «κουρέματος» των ελληνικών ομολόγων και να αποφύγουμε τα χειρότερα, καθώς από το βράδυ της Δευτέρας όταν έσκασε η «βόμβα» του δημοψηφίσματος, ουκ ολίγοι τραπεζίτες εξέφραζαν τον προβληματισμό τους για το κατά πόσο μπορεί να προχωρήσει η διαπραγμάτευση όταν επί της ουσίας όλη η συμφωνία- πακέτο της 26ης Οκτωβρίου θα είναι στον «αέρα» έως τον Ιανουάριο.
«Θα δουλέψουμε στενά με τις ελληνικές Αρχές, τους αξιωματούχους της Ευρωζώνης και όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη για να συνεργαστούμε, να ολοκληρώσουμε και να προχωρήσουμε στην εφαρμογή των λεπτομερειών του εθελοντικού Σχεδίου για την εμπλοκή των ιδιωτών (PSI) στη μεταρρυθμιστική προσπάθεια της Ελλάδας, προκειμένου αυτή να αναρρώσει από τη πρόσφατη κρίση, να ανακτήσει τη πρόσβαση της στις αγορές και να θέσει τις βάσεις για επιστροφή στην ανάπτυξη», αναφέρει στην ανακοίνωση του το IIF επαναβεβαιώνοντας τη πρόθεση του να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με την ελληνική πλευρά.
Αντιθέτως, η επικοινωνία του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Γερμανό ομόλογο του, τον Επίτροπο Ρεν και τον Τόμσεν έγινε μάλλον για τυπικούς λόγους, αφού το Μέγαρο Μαξίμου επέλεξε να αναθέσει στον υπουργό Οικονομικών την ενημέρωση τους για τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στην Αθήνα. Είναι ενδεικτικές του κλίματος που αντιμετώπισε ο κ.Βενιζέλος και που πρόκειται να αντιμετωπίσει ο Γιώργος Παπανδρέου στη Σύνοδο των G20 όπου προσκλήθηκε ή μάλλον κλήθηκε για εξηγήσεις, οι δηλώσεις που φέρονται ότι έκαναν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι στο DOW JONES. «Θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα στους Έλληνες ότι δεν υπάρχει εναλλακτική στο υφιστάμενο πακέτο μέτρων που συμφωνήθηκε στις Βρυξέλλες», δήλωσαν χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας ότι στις Κάννες θα ζητηθεί από τον Έλληνα πρωθυπουργό να δώσει διευκρινίσεις για το προτεινόμενο δημοψήφισμα, καθώς ενδεχόμενη παράταση της σημερινής αβεβαιότητας έως τον Ιανουάριο θα αποσταθεροποιήσει το σύνολο της Ευρωζώνης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ