Αυτή η συνταγή είναι με προσεγμένα υλικά. Αλεύρι ολικής και μαύρη ζάχαρη ζαχαροπλαστικής. Τα βρίσκετε όλα πανεύκολα!
Υλικά
- 250 γραμμάρια αλεύρι ολικής
- 50 γραμμάρια ζάχαρη rapadura
(κλάσεις ανώτερη και πιο υγεινή από την άσπρη ζάχαρη. Δεν έχει υποστεί κανένα ραφινάρισμα, είναι καθαρό ζαχαροκάλαμο. Αγοράστε την στο σούπερ μάρκετ)
- 50 γραμμάρια τριμμένο αμύγδαλο
- 10 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
- 100 γραμμάρια γάλα
- 200 γραμμάρια μέλι ποιοτικό
- 50 γραμμάρια βούτυρο
- 50-80 γραμμάρια φουντούκια
- 50 γραμμάρια σοκολάτα ζαχαροπλαστικής ποιοτική
Εκτέλεση
- Ανάψτε το φούρνο στους 180 βαθμούς
- Σε κατσαρόλα ζεστάνετε μαζί το γάλα, το βούτυρο και το μέλι
- Χαμηλή φωτιά
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το τριμμένο αμύγδαλο και το μπέικιν πάουντερ
- Ρίξτε τα όλα μέσα στην κατσαρόλα
- Ανακατέψτε ελαφρά, πάντα σε χαμηλή φωτιά
- Σπάστε χοντρά τα φουντούκια και τη σοκολάτα και ρίξτε τα στην κατσαρόλα
- Ανακατέψτε μια-δυό και βγάλτε από τη φωτιά
- Βουτυρώστε ένα ταψάκι ή φόρμα κέηκ πολύ καλά
- Ρίξτε μέσα το υγρό υλικό και βάλτε το φούρνο για 45 λεπτά
- Αν δείτε ότι καίγεται από πάνω, βάλτε αλουμινόχαρτο
- Αφήστε το να κρυώσει για λίγο πριν σερβίρετε
- Το γλυκό σας είναι καλύτερο από όλους τους σεφ μαζί!
- Το μέλι όχι μόνο μας σώζει από τη ζάχαρη, αλλά κρατάει το κέηκ μαλακό σαν βούτυρο
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο