Θέλει ποιοτικό ανθότυρο, λίγη καλή φέτα (εγώ παίρνω Παρνασσού ημίσκληρη) και μπόλικο δυόσμο. Αν μάλιστα φτιάξετε μόνοι σας τη ζύμη με βούτυρο θα έχετε ένα μοναδικό αποτέλεσμα, πολύ εύκολο στην εκτέλεση. Συνοδεύεται με πράσινη σαλάτα και βοηθάει να ξεπεράσουμε το σοκ των κρεάτων. Γευστικό διάλειμμα από το λίπος και το αλάτι.
Υλικά
• Ζύμη μπριζέ
• 200 γραμμάρια ανθότυρο Κρήτης
• 200 γραμμάρια φέτα
• 3 αυγά
• 10-15 φύλλα δυόσμο
• Λίγο λάδι
• 1/2 κούπα γάλα ελαφρύ
• Πιπέρι
Εκτέλεση
• Απλώνουμε τη ζύμη σε ένα ταψάκι
• Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε απαλά όλα τα υλικά. Μην διαλύεσετε τη φέτα, να την νιώθουμε στο δόντι
- Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στο μείγμα
• Τοποθετούμε το μείγμα στο ταψάκι. Καλύψτε την πίτα σας με ζύμη αν και εγώ την προτιμώ ξεσκέπαστη για να γίνει πιο ελαφριά -Οπως προτιμάτε
• Ψήσετε σε φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά, ώσπου να ροδίσει
Αυτή η τυρόπιτα παραμένει γευστική ακόμη και την επόμενη ημέρα. Ζεστάνετέ την για λίγο στον φούρνο και ξαναγίνεται φρέσκια και μυρωδάτη!