Μπαρόζο-Ρομπάι: Περισσότερο αναγκαίες παρά ποτέ οι αποφάσεις της Συνόδου - iefimerida.gr

Μπαρόζο-Ρομπάι: Περισσότερο αναγκαίες παρά ποτέ οι αποφάσεις της Συνόδου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την εμπιστοσύνη τους ότι η Ελλάδα θα τιμήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε εκφράζουν σε κοινή ανακοίνωση τους οι Χέρμαν Βαν Ρομπάι και Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, σχετικά με την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε δημοψήφισμα.

Οι δύο ευρωπαίοι αξιωματούχοι, στην ανακοίνωσή τους, τονίζουν ότι είχαν τηλεφωνική συνομιλία με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και επισημαίνουν ότι εργάζονται για την εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής, «οι οποίες είναι περισσότερο αναγκαίες παρά ποτέ».

Και συνεχίζουν τονίζοντας ότι λαμβάνουν υπόψη την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να διεξάγει δημοψήφισμα λέγοντας ότι «είμαστε πεπεισμένοι ότι η συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου είναι η καλύτερη για την Ελλάδα. Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη ότι η Ελλάδα θα τιμήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε ενώπιων της ευρωζώνης και της διεθνούς κοινότητας».

Καταλήγοντας δε αναφέρουν: «Οι Πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Επιτροπής είχαν τηλεφωνική συνομιλία με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Γιώργο Παπανδρέου. Παραμένουν σε επαφή με τα κράτη - μέλη της ευρωζώνης και θα συνεχίσουν, στο πλαίσιο της Συνόδου του G - 20 στις Κάννες».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ