Ρεβεγιόν στα 10 πιο ενδιαφέροντα εστιατόρια της Αθήνας [εικόνες] - iefimerida.gr

Ρεβεγιόν στα 10 πιο ενδιαφέροντα εστιατόρια της Αθήνας [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν δεν ξέρετε ακόμη τι θα κάνετε το βράδυ ή αν αναρωτιέστε που θα περάσετε την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, δείτε τη λίστα με τις πιο hot προτάσεις για ρεβεγιόν 2016! (Από 30 έως 355 ευρώ)

1. Tudor στην πλατεία Συντάγματος
Στο ρετιρέ του ξενοδοχείου «King George», με τέλεια, αριστοκρατική ατμόσφαιρα, υπέροχη διακόσμηση και καταπληκτική θέμα. Σεφ ο Σωτήρης Ευαγγέλλου. Κουζίνα, ελληνική-μεσογειακή με ψαγμένες λεπτομέρειες. Χρυσός Σκούφος και Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας για το 2015. Στο ρεβεγιόν θα υπάρχει ζωντανή μουσική με πιάνο, κιθάρα, βιολί και φωνή.

Ρεβεγιόν στα 10 πιο ενδιαφέροντα εστιατόρια της Αθήνας [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Μενού Πρωτοχρονιάς
Καρπάτσιο από κοχύλια Saint Jacques με τρούφα
Ψητός αστακός στο κέλυφός του και μπισκ αστακού με Remy Martin και σαγκουίνι
Λαυράκι γλασσαρισμένο με σαμπάνια, πράσινα και λευκά σπαράγγια
Σορμπέ ρόδι με πιπέρι Szechuan
Black Agnus μοσχαρίσιο φιλέτο με συκώτι χήνας, πουρέ από κάστανα, γλυκοπατάτες και μανιτάρια
Υγρό μπισκουί φουντουκιού με σοκολάτα “kalingo”, κρεμέ μανταρίνι και παγωτό θυμάρι
Καφές ή Τσάι
Πρωτοχρονιάτικες γλυκές λιχουδιές

Τιμή ανά άτομο 355 ευρώ (Συμπεριλαμβάνεται μισό μπουκάλι κρασί)

Ξενοδοχείο King George: πλατεία Συντάγματος, Αθήνα, τηλ. 210 3330749


2. A mano στη Γλυφάδα
Μια πολύ διαφορετική πρόταση στη Γλυφάδα. Σάλα σε αποχρώσεις του γκρι με κάποιες κόκκινες λεπτομέρειες και κουζίνα ιταλική με ευρεία γευστική γκάμα.

Ρεβεγιόν στα 10 πιο ενδιαφέροντα εστιατόρια της Αθήνας [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Μενού Χριστουγέννων
Welcome drink
Amuse bouche
Σούπα – βελουτέ γλυκοπατάτας με κάστανα και αχλάδι
Scarmorza σε κρουστά σφολιάτας με αμύγδαλα και μαρμέλαδα από άγρια μούρα
Baby σπανάκι με αχλάδια και μύρτιλα, πεκορίνο φρέσκο και ζεστό ντρέσιγκ με σουσάμι, αμύγδαλο και μέλι
Μοσχαρίσιο φιλέτο με φρούτα του δάσους, σάλτσα γλυκού κρασιού και πουρέ βιόλας
ή Χοιρινό με δαμάσκηνα, ξηρούς καρπούς, κάστανα και καραμελωμένα μήλα
Μιλφέιγ με γλυκιά κρέμα κολοκύθας, καραμελωμένα φρούτα, κανέλα και ροδόνερο

Τιμή ανά άτομο 45 ευρώ

Μενού Πρωτοχρονιάς
Welcome drink
Amuse buche
Βελουτέ παντζάρι με καραμελωμένα φουντούκια και ξυνή κρέμα
Νιόκι καραμελωμένα με σουσάμι, πεκορίνο νέρο και κανέλα
Αντίβ με αποξηραμένα σύκα, μπουράτα, τραγανό προσούτο και ντρέσιγκ ροδιού
Αργοψημένη καραμελωμένη πανσέτα με ριζότο alla Milanese.
ή Νουά γάλακτος με σάλτσα ψητού και σουφλέ πατάτας
Σεμιφρέντο σοκολάτας με καραμελωμένα φρούτα και μπισκότο πικραμύγδαλο

Τιμή ανά άτομο 45 ευρώ

A mano: Κύπρου 74, Γλυφάδα, τηλ. 210 8980334

3. Chefi The Restaurant στο Χαλάνδρι
Στεγάζεται σε ανακαινισμένη μονοκατοικία με κήπο και είναι μια νέα άφιξη στην περιοχή. Μίνιμαλ ντιζάιν, κυριλέ στυλ και ελληνική κουζίνα από τον Αλέξανδρο Κοσσυβάκη, πειραγμένη αλλά πολύ-πολύ νόστιμη.

Ρεβεγιόν στα 10 πιο ενδιαφέροντα εστιατόρια της Αθήνας [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Μενού Χριστουγέννων
Καλωσόρισμα CHEFI Style
Βελουτέ σελινόριζα, σπιτικό ραβιόλι, γιαούρτι ταντούρι, λάδι τρούφας
«Κανελόνι» σολομού, γέμιση γαρίδας, αβοκάντο & παντζάρι, βινεγκρέτ σέλερι
Ριζότο πορτσίνι, πραλίνα ταρτούφο, μους Μετσοβόνε, κράνμπερι
Σορμπέ πεπόνι
Σοφρίτο osso buco χωρίς κόκαλο, πουρέ κάστανο, κροκάν πανσέτας, μουσελίν περουβιανής πατάτας, κόκκινο λάχανο, ξυνόμηλο
Μελωμένο μπριός, ρούμι, γέμιση κρέμας βατόμουρο, ganache κάστανο, παγωτό
Καφές, σοκολατάκι δαμάσκηνο, γέμιση μους χαλβά

Τιμή ανά άτομο 58 ευρώ

Μενού Πρωτοχρονιάς
Μπουκιά έκπληξη
Βελουτέ κολοκύθας, lemon grass, κρέμα καρύδας, αφρός ginger
Καρπάτσιο μόσχου, τερίνα φουα-γκρα, βινεγκρέτ ταρτούφο, σύκο, μους horseradish
Γιουβαρελάκι θαλασσινών, σπανάκι, κακαβιά γαρίδας
Σορμπέ μάνγκο
Χοιρινό Iberico, πουρέ κολοκάσι, καπνιστή μελιτζάνα, κροκέτα Portobello, σως μαυροδάφνη, παλαιωμένο μπαλσάμικο
Πραλίνα φουντουκιού με πορτοκάλι, μπισκότο φεγιεντίν, φρούτα του πάθους, λευκή σοκολάτα, παγωτό κάστανο
Καφές, τρούφες, βασιλόπιττα

Τιμή ανά άτομο 64 ευρώ

Chefi The Restaurant: Περικλέους 31, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6815774

4. Collage στην Ερμού
Για χαλαρό νέο κόσμο, all day χώρος με εντυπωσιακό design, ιταλικές, μεσογειακές γεύσεις και πίτσα, μεγάλη λίστα κρασιών, στιλάτη μπάρα για aperitivo και κλασικά ή πιο ευφάνταστα κοκτέιλ.

Ρεβεγιόν στα 10 πιο ενδιαφέροντα εστιατόρια της Αθήνας [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Μενού Χριστουγέννων
Sparkling cocktail
Διαυγής σούπα από άγρια μανιτάρια με κρέμα αγκινάρας και τσιπς από προσούτο
Πιτάκια πάπιας σε σάλτσα από σμέουρα
Baby κοτοπουλάκι στο ζωμό του με γέμιση. Σερβίρεται με πατάτες και καρότα roti
ή Ψαρονέφρι με spatzle, κρέμα gorgonzola και ρόδι
Κρέμα από κάστανο σε τραγανή βάση από φρούτα του δάσους

Τιμή κατ’ άτομο 30 ευρώ

Collage: Καπνικαρέας 3 & Ερμού, Αθήνα, τηλ. 210 3232060

5. Pallas Athena Restaurant στην οδό Αθηνάς
Είναι το εστιατόριο του αριστίκ μπουτίκ ξενοδοχείου στην πλατεία Κοτζιά. Είναι χαρούμενο, φωτεινό και ντιζαϊνάτο και έχει πολύ ωραία θέα στην πλατεία. Ο σεφ Σάκης Τζανέτος επιμελείται τη μεσογειακή με μοντέρνες νότες και κρητικά χρώματα κουζίνα και κάπως έτσι διαμορφώνονται και τα εορταστικά μενού. Ζωντανή μουσική (ελληνική, ξένη, τζαζ, σουίνγκ).

Ρεβεγιόν στα 10 πιο ενδιαφέροντα εστιατόρια της Αθήνας [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Μενού Χριστουγέννων
Καλωσόρισμα του σεφ
Σούπα από γλυκιά κολοκύθα με κατσικίσιο τυρί και τσιπς από προσούτο Πάρμας
Καρπάτσιο από λαβράκι με λέμον γκρας, λάιμ κονφί και φρέσκια τρυφερή σαλάτα
Χοιρινά φιλετάκια, πράσινα σπαράγγια γκρατινέ με παρμεζάνα,μουσελίν από παντζάρι και σάλτσα με δαμάσκηνα
Κύβοι σοκολάτας με πουρέ κάστανο και σορμπέ μάνγκο
Μελομακάρονα - Κουραμπιέδες
Καφέ, Τσάι, Mignardises

Τιμή ανά άτομο 65 ευρώ

Μενού Πρωτοχρονιάς
Καλωσόρισμα με σαμπάνια
Σούπα παρμεντιέ,με τορτελίνι μαύρης τρούφας και αφρό αρωματισμένο με τζίντζερ
Φιλέτο σκορπίνα με πουρέ φινόκιο, σάλτσα μπουγιαμπέσα με κρόκο Κοζάνης
Καρδιά από φιλέτο μόσχου, ραβιολάκι με μπρινουάζ λαχανικών και καραβίδα, νιφάδες πατάτας, μανιτάρια porcini σε σάλτσα από κρασί
Μπισκoυί πραλίνας με μους σοκολάτας caramelia, σάλτσα από κόκκινα φρούτα και παγωτό βανίλια
Βασιλόπιτα
Καφέ, Τσάι, Mignardises

Τιμή ανά άτομο 95 ευρώ

Ξενενοδοχείο Pallas Athena Hotel: Αθηνάς 65 & Λυκούργου, κέντρο, τηλ. 210 3250900

6. Μusique cafe and more στο Παγκράτι
Ανοιχτό όλη μέρα, για καφέ, φαγητό και ποτό, δίπλα στην πλατεία Προσκόπων. Το φαγητό ειδικά όμως είναι ενδιαφέρον, καθώς κινείται πολύ προς τις ναξιώτικες γεύσεις και επεκτείνεται σε όλη τη Μεσόγειο. Αν θέλετε κάτι χαλαρό και νόστιμο, εδώ είστε!

Ρεβεγιόν στα 10 πιο ενδιαφέροντα εστιατόρια της Αθήνας [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Μενού Χριστουγέννων
Παιδαισία σαλατικών με ντρέσινγκ λιαστής ντομάτα, καβουρδισμένα πιτάκια, σουσάμι και ρόδι
Ρολάκια φέτας τηγανητά με πικάντικη μαρμελάδα ντομάτας, δεντρολίβανο, και σκόρδο
Γουρουνόπουλο στο φούρνο με πατάτες, λευκό κρασί, και φασκόμηλο
Ψητό φιλέτο γαλοπούλας με σάλτσα μουστάρδα Dijon με baby πατάτες καραμελωμένες, κρεμμύδι, και μπέικον
Μιλφέιγ με κρέμα από λευκή σοκολάτα, αρωματισμένο με μαστίχα Χίου

Τιμή ανά άτομο 30 ευρώ

Μενού Πρωτοχρονιάς
Σαλάτα ανάμεικτη με βινεγκρέτ βαλσάμικο, γλυκό καρότα, ντοματίνια και παρμεζάνα
Καπνιστό σολομό με πουρέ αβοκάντο, φρέσκο κρεμμύδι, αυγό και λαδολέμονο με θυμάρι
Αρνάκι στο φούρνο με πατάτες, μουστάρδα Dijon, λευκό κρασί και μυρωδικά
Χοιρινό ψητό στο φούρνο με πουρέ, πατάτες αρωματισμένες με λάδι τρούφας και τσάι
Cheesecake με μπισκότα ολικής, μαρμελάδα πορτοκαλιού, και κουλί βερίκοκο

Τιμή ανά άτομο 30 ευρώ

Musique Cafe and More: Αρριανού 37 & Αρχελάου, Παγκράτι, τηλ. 210 7238900

7. Polly Maggoo στο Μεταξουργείο
Μικροσκοπικό, συμπαθητικό, πεντανόστιμο, με γαλλικές αναφορές και ελληνικές πρώτες ύλες. Σεφ ο Γιώργος Ηλιού, με αποδεδειγμένο ταλέντο. Ιδανικό για όσους θέλουν κάτι που να θυμίζει μικρό παρισινό μπιστρό.

Ρεβεγιόν στα 10 πιο ενδιαφέροντα εστιατόρια της Αθήνας [εικόνες] | iefimerida.gr 6

Μενού Χριστουγέννων
Blink Zibibbo (Αφρώδης Οίνος από βιολογικούς αμπελώνες Λήμνου με αρώματα βερύκοκου, λεμονιού, γιασεμιού και τριαντάφυλλου)
Amuse-bouche
Λαβράκι Tαρτάρ με αλμυρή μαρμελάδα λεμονιού
Βελουτέ σκορπίνας με αυγολέμονο και σχοινόπρασο, φινόκιο καραμελωμένο σε φρέσκο βούτυρο
Σαλάτα με βαλεριάνα και ραντίτσιο, ζεστό κατσικίσιο τυρί και βινεγκρέτ με μελάσα
Χοιρινό μπρεζέ και κρέμα από topinambour αρωματισμένη με μυρώνια
Παγωμένη μους μελομακάρονου με πικρό σιρόπι σοκολάτας συνοδευόμενη με «Γλυκές Ευχές Ερατεινές» από το Κτήμα Πιερία (Oίνος γλυκής με αρώματα βερύκοκου, μαρμελάδας πορτοκαλιού και αγιοκλίματος)

Τιμή ανά άτομο 41 ευρώ

Μενού Πρωτοχρονιάς
Blink Zibibbo (Αφρώδης Οίνος από βιολογικούς αμπελώνες Λήμνου με αρώματα βερύκοκου, λεμονιού, γιασεμιού και τριαντάφυλλου)
Amuse-bouche
Ψίχα χοιρινού και αλμυρή μαρμελάδα πράσινου μήλου
Βελουτέ à l'americaine, πεσκανδρίτσα και crème fraîche με σχοινόπρασο
Σαλάτα mesclun με βινεγκρέτ μανταρινιού, κρέμα πιπεράτης γραβιέρας και φύλλο κρούστας με αρωματικά
Μοσχαρίσιος σιδηρόδρομος με πατάτες dauphinoises και σως αρωματισμένη με βασιλομανίταρα
Παγωμένη μους κάστανου και σιρόπι αρωματισμένο με μαύρο ρούμι συνοδευόμενη με «Γλυκές Ευχές Ερατεινές» από το Κτήμα Πιερία (Oίνος γλυκής με αρώματα βερύκοκου, μαρμελάδας πορτοκαλιού και αγιοκλίματος)

Τιμή ανά άτομο 43 ευρώ

Polly Maggoo: Λεωνίδου 80 & Σαλαμίνος, Μεταξουργείο, τηλ. 2105241120

8. Γεύσεις με ονομασία προελεύσεως, στην Κηφισιά
Η καλύτερη αστική κουζίνα της περιοχής, από την πολύ ταλαντούχα σεφ Νένα Ισμυρνόγλου, σταθερά εδώ και χρόνια αποτελεί σημείο αναφοράς ειδικά για τις γιορτές. Ελληνικές γεύσεις, λιτές αλλά περίτεχνα δουλεμένες και πολλές καλές επιλογές σε κρασί από την κάβα.

Ρεβεγιόν στα 10 πιο ενδιαφέροντα εστιατόρια της Αθήνας [εικόνες] | iefimerida.gr 7

Μνεού Χριστουγέννων
Ταρτούλες με κρέμα αβοκάντο και καπνιστό χέλι
Ταρτούλες με κρέμα ούζου, δυόσμο και αβγοτάταχο
Βελουτέ σούπα κίτρινης κολοκύθας με κάστανα και λάδι λευκής τρούφας
Τραγανή πίτα με κατσικίσιο τυρί και καπνισμό σολωμό
Σαλάτα με ψητά πατζάρια, μελωμένα καρότα, μήλο, δυόσμο
Γουρουνόπουλο στη γάστρα με γλυκόξινη σάλτσα ροδιού και πουρέ καρότου
Γκανάς σοκολάτας με γάλα καρύδας και κραμπλ αμυγδάλου

Τιμή ανά άτομο από 65 ευρώ (με ελληνικό κρασί)

Μενού Πρωτοχρονιάς
Τρουφίτσες λευκών τυριών με καπνιστό σολωμό
Ταρτάκια με κρέμα μάραθου και αβγά ρέγγας
Βελουτέ σελινόρζας με ξυνόμιλο και πετιμέζι ροδιού
Τραγανή πίτα με σάλτσα γραβιέρας, ωμό προσούτο και σπιτικό τσάτνεϊ
Δροσερές πρασινάδες με φετούλες πορτοκαλιού, καγιέν, φυστίκι Αιγίνης & λαδολέμονο εσπεριδοειδών
Rib eye με σάλτσα κρασιού, πορέ πατάτας με κάστανο και λεμονόχορτο
Πάβλοβα με σάλτσα εσπρέσο, παγωτό κυδώνι και σάλτσα σοκολάτας

Τιμή ανά άτομο, από 70 ευρώ (με ελληνικό κρασί)

Γεύσεις Με Ονομασία Προελεύσεως: λεωφ. Κηφισίας 317, Κηφισιά, τηλ. 210 8001402

9. Nikkei, στο Κολωνάκι
Το καινούργιο κοσμικό εστιατόριο της περιοχής. Αν θέλεις να δεις και να σε δούνε πρέπει να περάσεις από κει. Το μενού είναι ενδιαφέρον: περουβιανή κουζίνα με ιαπωνικές επιρροές από τον σεφ Θάνο Στασινό. Plus η επιλογή από ευφάνταστα κοκτέιλ.

Ρεβεγιόν στα 10 πιο ενδιαφέροντα εστιατόρια της Αθήνας [εικόνες] | iefimerida.gr 8

Μενού Χριστουγέννων
Φουαγκρά με ξερά σύκα και ponzue σος
Ρόλινγκ κάουζας με μοβ πατάτες και στέικ Black Angus
Καπνιστό χταπόδι σε σος τεριγιάκι
Τραγανό στήθος πάπιας με ρίζα parsnip
Σεμιφρέντο yuzu καρύδα

Τιμή ανά άτομο 75 ευρώ

Μενού Πρωτοχρονιάς
Νιγκίρι σκουμπρί σε ζύμωση, με σάλτσα yuzukosho
Μπάο Μπαν φουαγκρά, αχλάδι και περουβιανές tomatillos
Τηγανιτές κάουζας με κονφί από μπούτι πάπιας
Iβηρικό χοιρινό patanegra de bellota
ή Short rib Black Angus μαριναρισμένο με πιπεριές de patron
Opalis Valrhona με πραλίνα από πέκαν

Τιμή ανά άτομο 90 ευρώ

Nikkei: Λεβέντη 3, Κολωνάκι, τηλ. 210 7239366

10. New Taste στην Πλάκα
Το σχετικά πρόσφατα ανακαινισμένο ξενοδοχείο New Hotel (πρώην Olympic Palace) του Δάκη Ιωάννου από τους Βραζιλιάνους αδελφούς Καμπάνα έχει ένα πολύ ενδιαφέρον εστιατόριο. Η μάλλον δύο, αλλά σερβίρουν την ίδια κουζίνα. Το ένα βρίσκεται στο ισόγειο και το άλλο στο ρετιρέ. Εμείς προτείνουμε το ρετιρέ.

Ρεβεγιόν στα 10 πιο ενδιαφέροντα εστιατόρια της Αθήνας [εικόνες] | iefimerida.gr 9

Μενού Χριστουγέννων
Κονσομέ μοσχαριού, ραβιόλι μοσχαρίσιας ουράς
Χτένια ψητά με μανιτάρια και λάδι τρούφας
Σφυρίδα μπρεζέ σε κρούστα αμυγδάλου
ή Πάπια με πουρέ Topinambur
ή Γαλοπούλα ρολό με αποξηραμένα φρούτα
New Taste μονμπλάν
Καφέ και μινιαρντίζ

Τιμή ανά άτομο 80 ευρώ

Μενού Πρωτοχρονιάς
Βελουτέ πατάτας με φλέικς ελληνικής τρούφας
Ταρτάρ καβούρι με κόλιανδρο, τσίλι και yuzu
Καλκάνι ατμού με κρέμα σελινόριζας
ή Μενταγιόν από ελάφι μαριναρισμένο σε μαύρα μούρα
ή Ριζότο με μανιτάρια πορτσίνι και τρομπέτα και τυρί Ταλέτζιο
Γκανάς σοκολάτας με σορμπέ σμέουρου και κραμπλ σοκολάτας

Τιμή ανά άτομο 110 ευρώ

Ξενοδοχείο New Hotel: Φιλελλήνων 16, Σύνταγμα, Κέντρο, τηλ. 210 3273170

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ