Δικηγόροι: Κενή περιεχομένου η παράταση για τα «κόκκινα» δάνεια -Οδηγεί σε νομικά αδιέξοδα - iefimerida.gr

Δικηγόροι: Κενή περιεχομένου η παράταση για τα «κόκκινα» δάνεια -Οδηγεί σε νομικά αδιέξοδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κενή περιεχομένου είναι η παράταση που έδωσε η κυβέρνηση στους δανειολήπτες για την ένταξη στις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου Κατσέλη, ενώ δημιουργεί νέα νομικά αδιέξοδα.

Η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων καταγγέλει ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να συγκαλύψει και όχι να επιλύσει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τις καθυστερήσεις έκδοσης των σχετικών βεβαιώσεων από τα πιστωτικά ιδρύματα. Με την παράταση που δόθηκε χθες για την κατάθεση των δικαιολογητικών στην πράξη επιτείνει το πρόβλημα, αφού υποχρεώνει τις γραμματείες των Ειρηνοδικείων να παραλαμβάνουν εξ' υπαρχής αόριστες και άρα απορριπτέες αιτήσεις με αποτέλεσμα χιλιάδες δανειολήπτες να στερούνται της προστασίας του νόμου και να κινδυνεύουν πλέον να απολέσουν τις κατοικίες τους.

Τις τελευταίες ημέρες 2 παρατηρείται το φαινόμενο χιλιάδες δανειολήπτες προκειμένου να προλάβουν να υποβάλουν τις σχετικές Αιτήσεις τους έως και την 31/12/2015 υπό το ισχύον ευνοικό νομικό πλαίσιο προστασίας της κύριας κατοικίας τους, αιτούνται από τα πιστωτικά ιδρύματα τη χορήγηση των εκ του νόμου βεβαιώσεων οφειλών και αντιγράφων των δανειακών συμβάσεών τους. Τα πιστωτικά ιδρύματα με έωλες προφάσεις κωλυσιεργούν συστηματικά τη χορήγηση των ως άνω απαραίτητων εγγράφων, με αποτέλεσμα χιλιάδες συμπολίτες μας να αδυνατούν, για λόγους που δεν εξαρτώνται από τους ίδιους και δεν εμπίπτουν στη σφαίρα της ευθύνης τους, να υποβάλουν εμπρόθεσμα Αιτήσεις υπαγωγής στο Ν. Κατσέλη έως και τις 31/12/2015 με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν άμεσα με πλειστηριασμό της κύριας κατοικίας τους ή με πώληση των δανείων τους σε ξένα funds.

Σε ανακοίνωση της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος γίνεται λόγος για επικοινωνιακούς χειρισμούς της κύβερνησης και την καλεί να παρέμβει άμεσα νομοθετικά αναστέλλοντας έως 29/02/2016 για λόγους ανωτέρας βίας την έναρξη ισχύος του αρθ. 14 Ν. 4346/2015 για όσους έχουν αιτηθεί έως και την 31/12/2015 αναλυτικές βεβαιώσεις οφειλών και αντίγραφα των δανειακών συμβάσεων από τα πιστωτικά ιδρύματα. Με τον τρόπο αυτό θα διευκολυνθούν οι δανειολήπτες, που επιθυμούν να ασκήσουν την αίτηση υπαγωγής στον ν. Κατσέλη υπό το προηγούμενο ευνοϊκό γι΄ αυτούς καθεστώς και έτσι θα τους παρασχεθεί η δυνατότητα να προστατεύσουν τα σπίτια τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ