Ανατροπές σε εργασιακά και ασφαλιστικό απαιτούν οι δανειστές - iefimerida.gr

Ανατροπές σε εργασιακά και ασφαλιστικό απαιτούν οι δανειστές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εξακολουθούν να πιέζουν την κυβέρνηση οι δανειστές και ζητούν μεγάλες ανατροπές σε εργασιακά και ασφαλιστικό για να ανοίξει η συζήτηση για τη διευθέτηση του χρέους.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα «Αγορά» οι δανειστές ζητούν να θεσμοθετηθεί σε ένα «πακέτο», στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης, τόσο η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, η πλήρης αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων και η προκήρυξη των απεργιών, όσο και οι μειώσεις στις κύριες συντάξεις, η θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων για τις πρόωρες συντάξεις και ο δραστικός περιορισμός των προνοιακών επιδομάτων.

Παράλληλα, επισημαίνουν ότι θα θεωρήσουν «μονομερή ενέργεια» οποιοδήποτε νομοσχέδιο κατατεθεί στη Βουλή πριν αρχίσουν οι νέες διαπραγματεύσεις τον Ιανουάριο.

Συγκεκριμένα απαιτούν:
1.
Απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων
2. Να εφαρμοστεί ο θεσμός της «μικροεργασίας» στην οποία προβλέπονται εξαιρετικά χαμηλές αμοιβές, χωρίς ασφαλιστική κάλυψη, τα συμβόλαια «μηδενικών ωρών» δηλαδή εργασία για μία ή δυο ώρες - όσο θέλει ο εργοδότης - και διάφορες παραλλαγές όπως τα συμβόλαια λίγων ωρών ή τα συμβόλαια με το τηλέφωνο.
3. Αλλαγή του νόμου για τις απεργίες. Για να γίνει απεργία θα πρέπει να υπάρχει απόφαση από το 50% συν 1 του συνόλου των μελών του συνδικάτου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ δανειστές χρέος εργασιακά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ