Χαμηλότερα επιτόκια χορηγήσεων για τους Έλληνες εξαγωγείς - iefimerida.gr

Χαμηλότερα επιτόκια χορηγήσεων για τους Έλληνες εξαγωγείς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μειώνονται τα επιτόκια χορηγήσεων για τους Έλληνες εξαγωγείς μετά τη νέα συμφωνία, στην οποία προχώρησε ο Οργανισμός Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων με τις συνεργαζόμενες τράπεζες, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εξωστρέφεια».

Τα επιτόκια χορηγήσεων ξεκινούν πλέον από 3,60% και στο κόστος χρηματοδότησης μπορεί να προστεθούν έξοδα, σύμφωνα με την τιμολογιακή πολιτική που ανακοινώνει η κάθε τράπεζα. Σημειώνεται ότι στο επιτόκιο χορήγησης προστίθεται και η εισφορά του Ν.128/75 (0,60%) με εξαίρεση τον αγροτικό τομέα, που είναι 0,12%.

Όπως επισημαίνεται από τον ΟΑΕΠ, το πρόγραμμα «Εξωστρέφεια· δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε όλες τις τράπεζες με αποκλειστικό σκοπό να εξασφαλίσει γρήγορη και άμεση ρευστότητα στους εξαγωγείς. Πρόκειται για έναν συνδυασμό ασφάλισης και χρηματοδότησης, καλύπτει ασφαλίσεις τιμολογίων από 1-4 μήνες και δίνει τη δυνατότητα σε κάθε εξαγωγέα να εισπράξει το 80% του τιμολογίου του αμέσως μετά την παράδοση του προϊόντος στον αγοραστή. Το όριο χρηματοδότησης ανέρχεται μέχρι του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΟΑΕΠ εξαγωγείς επιτόκια χορηγήσεων
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ