«Δεν μπορεί να υπάρχει αλληλεγγύη χωρίς ελληνική συναίνεση» - iefimerida.gr

«Δεν μπορεί να υπάρχει αλληλεγγύη χωρίς ελληνική συναίνεση»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Αποφασισμένοι να εφαρμόσουν τη συμφωνία για τη σωτηρία της Ελλάδας, παρόλο που το δημοψήφισμα που ζήτησε ο Γιώργος Παπανδρέου την θέτει σε αμφισβήτηση, εμφανίζονται οι Άνγκελα Μέρκελ και Νικολά Σαρκοζί, όπως ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας, ο πρόεδρος της Γαλλίας και η γερμανίδα καγκελάριος επικοινώνησαν σήμερα τηλεφωνικά και ευχήθηκαν να υπάρξει γρήγορα υιοθέτηση ενός «οδικού χάρτη» για να διασφαλιστεί η εφαρμογή της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου.

Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί επανέλαβε απόψε ότι το σχέδιο διάσωσης της ζώνης του ευρώ που εγκρίθηκε την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες είναι «ο μόνος τρόπος για να λυθεί το πρόβλημα του ελληνικού χρέους», σε δήλωσή του μετά το τέλος διυπουργικής συνόδου.

«Το να δίδεται ο λόγος στους ανθρώπους είναι πάντα νόμιμο, αλλά η αλληλεγγύη όλων των χωρών της ζώνης του ευρώ δεν μπορεί να ασκηθεί αν η κάθε μία δεν συναινέσει στις αναγκαίες προσπάθειες», πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος μετά την απόφαση της Ελλάδας να υποβάλει το σχέδιο της ΕΕ σε δημοψήφισμα.

Εξάλλου, Μέρκελ και Σαρκοζί θα έχουν συνάντηση αύριο Τετάρτη στις Κάννες με τους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών θεσμών και του ΔΝΤ, καθώς επίσης και με Έλληνες αξιωματούχους, ανακοινώθηκε τις απογευματινές ώρες από την καγκελαρία στο Βερολίνο.

Πολιτικοί παρατηρητές επισήμαναν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η καγκελάριος Μέρκελ πρόκειται να επισπεύσει, κατά μερικές ώρες, την μετάβασή της στις Κάνες (νότια Γαλλία), όπου αύριο Τετάρτη και μεθαύριο Πέμπτη γίνεται η σύνοδος κορυφής της G20 την ώρα που η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να διοργανώσει δημοψήφισμα για τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις, ώθησε ξανά σε κρίση τη 17μελή ευρωζώνη.



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ