Τα γερμανικά blue chips ψάχνουν επενδυτικές ευκαιρίες στην ελληνική αγορά - iefimerida.gr

Τα γερμανικά blue chips ψάχνουν επενδυτικές ευκαιρίες στην ελληνική αγορά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις γερμανικές επιχειρήσεις έχει η ελληνική αγορά, καθώς εκτιμούν ότι θα υπάρξουν σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες τόσο με το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων όσο και με τις μεταρρυθμίσεις που προχωράει η κυβέρνηση κυρίως σε ασφαλιστικό και εργασιακά.

Γερμανικά blue chips επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους σε επενδύσεις που σχετίζονται με την ενέργεια, τον τουρισμό, τις μεταφορές αλλά και τη διαχείριση των απορριμμάτων, τομείς που εμφανίζουν ευοίωνες προοπτικές ανάπτυξης. Φωτοβολταϊκά, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, δίκτυα υποδομών, logistics, καινοτόμες επιχειρήσεις, βιοαέριο και φυσικά ο τουρισμός αποτελούν τομείς που μπορούν να αποσβέσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα το επενδυδέμενο κεφάλαιο, κάνοντας έτσι ελκυστική την όποια επένδυση.

Στην κατεύθυνση αυτή προετοιμάζεται μεγάλη επιχειρηματική αποστολή στο Βερολίνο, με τη συμμετοχή και start up επιχειρήσεων, προκειμένου να έλθουν σε επαφή με εκπροσώπους των γερμανικών funds και blue chips. H επιχειρηματική αποστολή προγραμματίζεται για το πρώτο εξάμηνο του 2016 και διοργανώνεται από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με τη γενική γραμματεία Στρατηγικών Επενδύσεων και είναι υπό την αιγίδα του υπουργείου Οικονομίας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Μιχ. Μαϊλλη το έναυσμα για νέες ουσιαστικές επενδύσεις στην Ελλάδα δίνεται μετά την επιτυχή ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και την εκκαθάριση των κόκκινων δανείων. Οι προϋποθέσεις που τίθενται από την πλευρά του Επιμελητηρίου για την προσέλκυση επενδύσεων είναι τέσσερις:

  1. Η ολοκλήρωση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος ώστε να καταστήσει το δημόσιο περισσότερο παραγωγικό, αλλά και φιλικότερο στο επιχειρείν
  2. Η καθιέρωση ενός σταθερού και ελκυστικού για νέες επενδύσεις φορολογικού πλαισίου
  3. Η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και η  απλοποίηση των διαδικασιών ίδρυσης και λειτουργίας των επιχειρήσεων
  4. Η επιτάχυνση του χρόνου εκδίκασης υποθέσεων στη Δικαιοσύνη.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ