Η δυναμική Κορεάτισα εικαστικός Joo Yeon Park στην γκαλερί Καππάτος [εικόνες] - iefimerida.gr

Η δυναμική Κορεάτισα εικαστικός Joo Yeon Park στην γκαλερί Καππάτος [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η έκθεση τιτλοφορείται «Ο» και περιλαμβάνει εγκαταστάσεις με ελληνικές αναφορές. Διαρκεί ως τις 15 Ιανουαρίου.

Η ατομική έκθεση της Κορεάτισας Joo Yeon Park «O», η οποία εκθέτει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αναφέρεται στο ελληνικό φωνήεν όμικρον, και αποτυπώνει τη σταθερή προσήλωση της εικαστικού στους επαναλαμβανόμενους μηχανισμούς των λέξεων, των εικόνων και του ήχου διαφορετικών γλωσσών. Η ανάγνωση του κλασικού ελληνικού μύθου «Νάρκισσος και Hχώ» συνεχίζει να βρίσκεται σε διάλογο με τα νέα κείμενα, σχέδια, βίντεο και περφόρμανς της εικαστικού. Ωστόσο, στην έκθεση «O» η έμφαση μετατοπίζεται από την επανάληψη των εικόνων και των λέξεων στην επανάληψη του ήχου. Το αίτημα για «καθαρή» φωνή απαλλαγμένη από τα συμβατικά γλωσσικά συστήματα της γραφής και του ήχου εκδηλώνεται με τη μορφή φαντασιακών φωνηέντων στα κείμενα-σχέδια και στην εκφώνηση τους από τραγουδιστές.

Η δυναμική Κορεάτισα εικαστικός Joo Yeon Park στην γκαλερί Καππάτος [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Η δυναμική Κορεάτισα εικαστικός Joo Yeon Park στην γκαλερί Καππάτος [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Η σειρά κειμένων-σχεδίων διερευνά τη χειρονομία της γραφής ως μια μορφή του σχεδίου ή τη χειρονομία σχεδίου ως μια φόρμα γραφής που παράγεται από αυγοτέμπερα και μελάνι. Τα έργα της έκθεσης ανταποκρίνονται στις καμπυλόγραμμες πτυχές των ελληνικών και αγγλικών φωνηέντων και στις διακριτικά ευθύγραμμες πτυχές των κορεάτικων φωνηέντων, τα οποία αποτελούνται μόνο από κάθετες και οριζόντιες γραμμές σε ορθή γωνία. Η εγκατάσταση ενσωματώνει ράβδους χάλυβα και φύλλα γυαλιού ώστε οι θεατές να διαβάζουν τα κείμενα - σχέδια σε οποιαδήποτε κατεύθυνση.

Η δυναμική Κορεάτισα εικαστικός Joo Yeon Park στην γκαλερί Καππάτος [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Η δυναμική Κορεάτισα εικαστικός Joo Yeon Park στην γκαλερί Καππάτος [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Τα κείμενα- σχέδια αποδίδονται σε περφόρμανς με τρεις φωνές σε σύνθεση των μουσικών Νίκου Βίττη και Νάσου Σωπύλη στην κυκλική σκάλα της γκαλερί. Ωστόσο, λόγω της διαφορετικής απόδοσης των «φαντασιακών φωνηέντων», οι νότες θα επαναλαμβάνονται χωρίς τους ήχους των φωνών, αποφεύγοντας κατ' αυτόν τον τρόπο το νόημα που διαχέεται από τη γλώσσα.

Η δυναμική Κορεάτισα εικαστικός Joo Yeon Park στην γκαλερί Καππάτος [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Η έκθεση
«Ο», της Joo Yeon Park
Kappatos Gallery: Αθηνάς 12, Μοναστηράκι, τηλ. 210 3217931
Διαρκεί: ως 15/01
Λειτουργεί: Τρίτη-Παρασκευή (10:30 με 18:30) και Σάββατο (10:30 με 16:00)
Είσοδος ελεύθερη

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ