UNICEF: Ενα εκατ. παιδιά δεν μπορούν να πάνε στο σχολείο εξαιτίας της Μπόκο Χαράμ - iefimerida.gr

UNICEF: Ενα εκατ. παιδιά δεν μπορούν να πάνε στο σχολείο εξαιτίας της Μπόκο Χαράμ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η άνοδος της Μπόκο Χαράμ έχει υποχρεώσει περισσότερο από ένα εκατομμύριο παιδιά να μείνουν μακριά από το σχολείο σύμφωνα με την UNICEF.

Η έκθεση του οργανισμού υπογραμμίζει τους φόβους ότι η έλλειψη εκπαίδευσης θα τροφοδοτήσει περαιτέρω την ριζοσπαστικοποίηση στη Νιγηρία και τις γύρω χώρες.

Περισσότερα από 2.000 σχολεία έχουν κλείσει στη Νιγηρία, το Καμερούν, το Τσαντ και τον Νίγηρα, ενώ εκατοντάδες άλλα έχουν δεχθεί επιθέσεις, λεηλατήθηκαν ή πυρπολήθηκαν από τους μαχητές της Μπόκο Χαράμ, σύμφωνα με την UNICEF.

Ο πρόεδρος της Νιγηρίας, Μουχαμαντού Μπουχάρι έχει δώσει στους στρατηγούς του προθεσμία μέχρι το τέλος του μήνα για να βάλουν ένα τέλος στην εξέγερση της Μπόκο Χαράμ. Ακόμη όμως κι αν μία τέτοια νίκη θα ήταν πιθανή, αναλυτές εκτιμούν ότι η κυβέρνησή του θα πρέπει να αντιμετωπίσει την κοινωνική αναταραχή που θα απορρέει από μία γενιά παιδιών που δεν πήγαν στο σχολείο.

«Οσο περισσότερο μένουν μακριά από το σχολείο, τόσο μεγαλύτεροι είναι οι κίνδυνοι να πέσουν θύματα κακοποίησης ή απαγωγής και να στρατολογηθούν σε ένοπλες δυνάμεις», τόνισε ο Μανουέλ Φοντέιν, διευθυντής της UNICEF στην Δυτική και Κεντρική Αφρική.

Τον Απρίλιο του 2014 η Μπόκο Χαράμ εισέβαλε σε σχολείο στην απομακρυσμένη πόλη Τσιμπόκ της Νιγηρίας, από από όπου άρπαξε 276 κορίτσια, σε μία υπόθεση που σόκαρε τον κόσμο.

Από τη στιγμή που ξεκίνησε το πόλεμό της ενάντια στην κυβέρνηση της Νιγηρίας η Μπόκο Χαράμ- το όνομα της οποίας σημαίνει «η δυτική εκπαίδευση είναι απαγορευμένη»- η οργάνωση έχει βάλει στο στόχαστρο σχολεία, μαθητές και δασκάλους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μπόκο Χαράμ σχολείο UNICEF
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ