Τηλεφωνική επικοινωνία Σαρκοζί - Μέρκελ για την Ελλάδα - iefimerida.gr

Τηλεφωνική επικοινωνία Σαρκοζί - Μέρκελ για την Ελλάδα

Μέρκελ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν στη μία το μεσημέρι η Άνγκελα Μέρκελ με τον Νικολά Σαρκοζί για το ζήτημα του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα. «Αγανακτισμένο» το Παρίσι, «βουβή οργή» από Βερολίνο για την απόφαση-έκπληξη του Γιώργου Παπανδρέου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει από το Μέγαρο των Ηλυσίων, ο Γάλλος πρόεδρος φαίνεται να είναι «αγανακτισμένος» από την κίνηση του Γιώργου Παπανδρέου να προκυρήξει δημοψήφισμα, ενώ αρνητική είναι και η αντίδραση της Άνγκελα Μέρκελ.

Ήδη η από το πρωί, στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Le Monde, ο Γάλλος πρόεδρος εμφανίζεται εκνευρισμένος με την απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού ενώ χαρακτήρισε την απόφαση του για διεξαγωγή δημοψηφίσματος «παράλογη και επικίνδυνη».

Στην άλλη πλευρά του Ρήνου, το κλίμα είναι «μουδιασμένο». Η διάχυτη εντύπωση που επικρατεί στη Γερμανία είναι οτι η κίνηση αυτή του Γιώργου Παπανδρέου θέτει σε κίνδυνο όχι μόνο την Ελλάδα αλλά ολόκληρο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Το πρωί ο εταίρος της κ. Μέρκελ στον κυβερνητικό συνασπισμό Ράινερ Μπρούντερλε εξέφρασε την οργή του και κάλεσε την Ελλάδα να τηρήσει τα συμπεφωνημένα.

Σύμφωνα με το Βήμα, αναλυτές σχολίαζαν πως «ο Παπανδρέου αποδείχθηκε απρόβλεπτος, αν όχι ακαταλόγιστος παίκτης» και πως όλη η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου «πετάχθηκε στον κάλαθο των αχρήστων».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ