Η Μόσχα παραδέχεται: Αδυνατούμε να «διαβάσουμε» το μαύρο κουτί του Su-24 που κατέρριψαν οι Τούρκοι - iefimerida.gr

Η Μόσχα παραδέχεται: Αδυνατούμε να «διαβάσουμε» το μαύρο κουτί του Su-24 που κατέρριψαν οι Τούρκοι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ανάκτηση δεδομένων από το μαύρο κουτί του ρωσικού αεροσκάφους που καταρρίφθηκε από την τουρκική πολεμική αεροπορία είναι αδύνατη με τα μέσα που έχει στη διάθεσή της η Μόσχα.

Όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας οι κάρτες μνήμης έχουν υποστεί σοβαρή ζημιά και θα χρειαστεί η βοήθεια επιστημονικών ινστιτούτων που διαθέτουν προηγμένη τεχνολογία ανάκτησης και αποκωδικοποίησης δεδομένων.

Ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους για το θέμα, ο αντιπτέραρχος Σεργκέι Μπαϊνέτοφ, που είναι επικεφαλής της υπηρεσίας ασφάλειας πτήσεων του υπουργείου Άμυνας, είπε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να ζητηθεί η βοήθεια εξειδικευμένων ρωσικών ινστιτούτων που έχουν τα μέσα για να "διαβάσουν" τα δεδομένα.

«Δυστυχώς, η δουλειά αυτή θα πάρει πολύ καιρό όμως θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να την ολοκληρώσουμε», πρόσθεσε.

Το ρωσικό Su-24, που φέρεται ότι είχε παραβιάσει τον τουρκικό εναέριο χώρο ενώ πραγματοποιούσε πτήση στη Συρία, καταρρίφθηκε στις 24 Νοεμβρίου 2015 από ένα τουρκικό μαχητικό F-16.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΡΩΣΙΑ μαύρο κουτί αεροσκάφος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ