To Ισλαμικό Κράτος έχει ήδη κλέψει χημικά όπλα από την Λιβύη -Τι υποστηρίζει ξάδελφος του Καντάφι - iefimerida.gr

To Ισλαμικό Κράτος έχει ήδη κλέψει χημικά όπλα από την Λιβύη -Τι υποστηρίζει ξάδελφος του Καντάφι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους έχουν ήδη καταφέρει να κλέψουν χημικά όπλα, από υπόγειες εγκαταστάσεις της Λιβύης, καταγγέλλει ο εξάδελφος του Μουαμάρ Καντάφι.

Τα χημικά όπλα, σύμφωνα με τα όσα είπε αυτός στο RT, εκλάπησαν από εγκαταστάσεις οι οποίες δεν φυλάγονταν επαρκώς και το αέριο ήδη χρησιμοποιείται.

«Το Ισλαμικό Κράτος κατάφερε να εντοπίσει κάποιες από τις μυστικές υπόγειες αποθήκες στις οποίες βρίσκονται ακόμη χημικά όπλα, κρυμμένα στην έρημο. Δυστυχώς, δεν φυλάσσονταν επαρκώς», δήλωσε ο Αχμέντ Καντάφι Αλ- Νταμ.

«Υπάρχουν δύο γνωστές υποθέσεις κλοπής χημικών. Το γνωρίζω από τις πηγές μου στην Τρίπολη. Στην πρώτη περίπτωση, εκλάπησαν επτά κάδοι σαρίν και στη δεύτερη νομίζω πέντε», πρόσθεσε ο εξάδελφος του ηγέτη της Λιβύης ο οποίος πέθανε το 2011.

Αυτά τα καταστροφικά χημικά έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί, τόνισε ο άνθρωπος που θεωρούνταν ένας από τους πιο έμπιστους αξιωματούχους ασφαλείας του Καντάφι, ενώ ανέφερε ότι σε πρόσφατες συγκρούσεις στην Τρίπολη εντοπίστηκε ένα όχημα φορτωμένο σαρίν.

«Δυστυχώς, αυτοί που οδήγησαν το όχημα στην πόλη δεν αντιλαμβάνονταν τους κινδύνους που αυτό επιφέρει και πόσο επικίνδυνο ήταν να το εισάγουν σε μία αστική περιοχή, πόσο μάλλον να το χρησιμοποιήσουν. Δεν θέλω να σπείρω τον πανικό, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Και ο κόσμος το γνωρίζει πολύ καλά», τόνισε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ