Ομπάμα: Να αποσυρθεί ο Ασαντ για να σταματήσουν οι αιματοχυσίες - iefimerida.gr

Ομπάμα: Να αποσυρθεί ο Ασαντ για να σταματήσουν οι αιματοχυσίες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την απόσυρση του Μπασάρ αλ Ασαντ από την προεδρία της Συρίας ζήτησε ο Μπάρακ Ομπάμα, ώστε να υπάρξει ελπίδα για να τερματιστεί η «αιματοχυσία» στη χώρα.

«Νομίζω ότι ο Άσαντ θα πρέπει να αποχωρήσει προκειμένου η χώρα του να βάλει ένα τέλος στην αιματοχυσία και όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να μπορέσουν να προχωρήσουν μπροστά χωρίς φανατισμό και δόγματα», ανέφερε ο Μπαράκ Ομπάμα σε συνέντευξη τύπου στον Λευκό Οίκο.

Ο Άσαντ «έχει απολέσει τη νομιμότητά του ενώπιον της μεγάλης πλειονότητας της χώρας», προσέθεσε.

Παράλληλα, ζήτησε σήμερα από τους Αμερικανούς να βρίσκονται σε επαγρύπνηση, ενώ προσπάθησε να τους καθησυχάσει λέγοντας πως η κυβέρνηση εργάζεται για να εγγυηθεί την ασφάλεια τους.

«Συνθλίβοντας την καρδιά του Ισλαμικού Κράτους, τον πυρήνα του στη Συρία και το Ιράκ, θα το δυσκολέψουμε να διοχετεύσει τον τρόμο και την προπαγάνδα του στον υπόλοιπο κόσμο» δήλωσε ο Ομπάμα στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με θέμα τον ετήσιο απολογισμό της προεδρίας του.

«Την ίδια στιγμή… πρέπει να παραμείνουμε σε επαγρύπνηση εδώ στην πατρίδα» τόνισε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους.

«Όλοι εμείς μπορούμε να αναλάβουμε το μερίδιο που μας αναλογεί με το να παραμείνουμε σε επιφυλακή, με το να πούμε κάτι εάν δούμε κάτι το ύποπτο, με τον απορρίψουμε το ενδεχόμενο να μας τρομοκρατήσουν και με το να παραμείνουμε ενωμένοι ως μια αμερικανική οικογένεια», ανέφερε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ