Ο Σοιμπλε βαζει στο τραπέζι την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους - iefimerida.gr

Ο Σοιμπλε βαζει στο τραπέζι την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην έκθεση προόδου της ελληνικής οικονομίας του Ιουνίου παραπέμπει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών θέλοντας να απαντήσει στο ενδεχόμενο να προχωρήσει η χώρα μας στην αναδιάρθρωση του χρέους. Επισημαίνει ωστόσο, ότι πριν από το 2013 η αναδιάρθρωση θα ήταν εφικτή μόνο σε εθελοντική βάση.

«Τον Ιούνιο επίκειται η έκθεση προόδου. Αναμένω μία λεπτομερή ανάλυση για τη βιωσιμότητα του χρέους της Ελλάδας, η οποία θα αποτιμηθεί σε συντονισμό με την Κομισιόν και την ΕΚΤ. Εάν η έκθεση καταλήξει στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν αμφιβολίες για τη βιωσιμότητα του χρέους, πρέπει να γίνει κάτι», αναφέρει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Die Welt που κυκλοφορεί την Πέμπτη.

Ερωτηθείς για το τι πρέπει να γίνει, ο κ. Σόιμπλε απαντά ότι «τότε πρέπει να ληφθούν πρόσθετα μέτρα». Προειδοποιεί, ωστόσο, ότι ένα μονομερές κούρεμα «θα είχε αστάθμητες συνέπειες για την εμπιστοσύνη των αγορών στο ευρώ».

Σε ό,τι αφορά τέλος τις προοπτικές της Ελλάδας να ξαναβγεί στις αγορές το 2012, δηλώνει ότι «η Ελλάδα την επόμενη χρονιά έχει μεγάλες ανάγκες κεφαλαίων. Είναι καθοριστικό, η Ελλάδα να πείσει τις αγορές με την υλοποίηση των αυστηρών όρων εξυγίανσης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ