Και ο Παπαγγελόπουλος συνδέει πολιτικά Τσίπρα-Καραμανλή - iefimerida.gr

Και ο Παπαγγελόπουλος συνδέει πολιτικά Τσίπρα-Καραμανλή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά τον Ευάγγελο Αντώναρο, που ουσιαστικά επιβεβαίωσε την επικοινωνία Καραμανλή-Τσίπρα τις ώρες της κρίσιμης διαπραγμάτευσης το περασμένο καλοκαίρι, και ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης για θέματα Διαφθοράς, Δημήτρης Παπαγελόπουλος, συνέδεσε πολιτικά τους κ.κ. Τσίπρα και Καραμανλή.

Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί, κατά τη διάρκεια συζήτησης επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή του Αδωνι Γεωργιάδη για την υπόθεση Φλαμπουράρη, ο κ. Παπαγγελόπουλος, ο οποίος έχει καθημερινή τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κώστα Καραμανλή, υπενθύμισε στον βουλευτή της ΝΔ ποιος είναι ο ιδελογικός χαρακτήρας της ΝΔ.

Από το βήμα της Βουλής, και ενώ κάλυπτε τον υπουργό Επικρατείας προκαλώντας την αντίδραση του βουλευτή της ΝΔ, ο οποίος φώναζε από κάτω, είπε: «Την παράταξή σας, κ. Γεωργιάδη, τη γνωρίζω πολύ πριν από εσάς. Ηταν συναινετική, του διαλόγου και του πολιτισμένου κλίματος. Ο κ. Φλαμπουράρης είναι ωραίος στόχος και πρέπει να θυμάστε ότι για τους λαοφιλείς πρωθυπουργούς ένας εύκολος τρόπος για να τους πλήξεις ήταν να χτυπάς το περιβάλλον τους. Εγώ το θυμάμαι καλά αυτό», είπε, αναφερόμενος -εμμέσως πλην σαφώς- στα χτυπήματα που είχε δεχθεί την εποχή της διακυβέρνησής του ο Κώστας Καραμανλής.

Ο Αδωνίς Γεωργιάδης νωρίτερα είχε επιτεθεί κατά του κ. Φλαμπουράρη, λέγοντας ότι δεν μπορεί επικαλούμενος το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς να λέει ψέματα και να είναι φοροκλέφτης. «Θα πρέπει να ανοίξουν οι λογαριασμοί του για να δούμε αν η πρώτη δόση από την πώληση των μετοχών του είχε καταβληθεί όντως τον Νοέμβριο, αλλώς να ενεργοποιηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών και να τον κλείσετε στη φυλακή για κακούργημα», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της ΝΔ.

Ο Αντώναρος επιβεβαιώνει τις επαφές Καρμανλή-Τσίπρα τις ώρες της κρίσης

«Θεωρείτε απίθανο να πάρει ο νυν πρωθυπουργός έναν πιο έμπειρο πολικό; Ζητάς τη γνώμη εκείνου που εκτιμάς». Αυτή ήταν η απάντηση πο έδωσε ο Ευάγγελος Αντώναρος σε σημερινή του συνέντευξη στον Focus FM, όταν ερωτήθηκε αν υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Καραμανλή κατά τη 17ωρη διαπραγμάτευση του Ιουλίου.

Ο κ. Αντώναρος συμπλήρωσε πως ο κ. Καραμανλής «δεν είναι ο άνθρωπος που δίνει οδηγίες, αλλά ποτέ δεν θα αρνηθεί να μιλήσει με κάποιον που ζητά τη γνώμη του και ειδικά όταν ο τότε πρόεδρος της ΝΔ αρνιόταν να πει καλημέρα στον κ. Τσίπρα, πράγμα που θεωρώ ως μη συμβατό με τον πολιτικό πολιτισμό της ΝΔ. Άλλωστε ο τότε πρόεδρος του κόμματος δεν παίζει πλέον κανένα ρόλο στα κομματικά πράγματα της Νέας Δημοκρατίας».

Ερωτηθείς γιατί ο Κώστας Καραμανλής δεν παίρνει τον λόγο μέσα στο Κοινοβούλιο, ο κ. Αντώναρος απάντησε ότι «δεν μιλάει στη Βουλή γιατί δεν θέλει να "καπελώσει" τον εκάστοτε πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας», ενώ χαρακτήρισε «πράσινα άλογα τα περί στήριξης από Καραμανλή της ιδέας για οικουμενική κυβέρνηση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ