Νόμος στην Γαλλία απαγορεύει στα μοντέλα να είναι... πολύ αδύνατα! - iefimerida.gr

Νόμος στην Γαλλία απαγορεύει στα μοντέλα να είναι... πολύ αδύνατα!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

O νέος νόμος που ψήφισε την περασμένη Πέμπτη το γαλλικό κοινοβούλιο έρχεται να δώσει απάντηση στην αυξανόμενη ανησυχία στον χώρο της μόδας για το βάρος των μοντέλων.

Σύμφωνα με την καινούργια νομοθεσία, τα επίδοξα μοντέλα των επιδείξεων μόδας θα πρέπει να παρουσιάζουν χαρτί από γιατρό που να επιβεβαιώνει ότι δεν είναι «ανθυγιεινά» αδύνατες.
Επίσης υποχρεώνει τα περιοδικά και τα άλλα έντυπα να χρησιμοποιούν την ένδειξη «επεξεργασμένη» για τις φωτογραφίες που έχουν υποστεί αλλαγές με ειδικό πρόγραμμα, όπως πχ το «Photoshop».

Νόμος στην Γαλλία απαγορεύει στα μοντέλα να είναι... πολύ αδύνατα! | iefimerida.gr 0


Η απόφαση αυτή έρχεται να διαχειριστεί το μεγάλο πρόβλημα της νευρικής ανορεξίας και της προώθησης από τον χωρώ της μόδας προτύπων σώματος και ομορφιάς που είναι «ανθυγιεινά» και «αφύσικα».
Οι ποινές για όσους αγνοήσουν τις διατάξεις αυτές είναι πολύ αυστηρές με τους παραβάτες να αντιμετωπίζουν μέχρι 6 μίνες ποινή φυλάκισης και 72.000 ευρώ πρόστιμο.

Νόμος στην Γαλλία απαγορεύει στα μοντέλα να είναι... πολύ αδύνατα! | iefimerida.gr 1


Αρχικά οι Γάλλοι νομοθέτες είχαν προτείνει να οριστεί ένα συγκεκριμένο όριο στον Δείκτη Σωματικής Μάζας, κάτω από το οποίο κανένα μοντέλο δεν θα γινόταν δεκτό από τους οίκους μόδας, αλλά τελικά ο καθορισμός αυτός αφέθηκε στην κρίση των ειδικών, δηλαδή των γιατρών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γαλλία μόδα Νευρική ανορεξία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ