Αυτή είναι μια τάρτα που φτιάχνουμε σπάνια στην Ελλάδα, παρά τους τόνους ντομάτας. Δοκιμάστε την, είναι πολύ γευστική. Πεντανόστιμη, μπορεί να σερβιριστεί ως πρώτο πιάτο στις γιορτές ή μπουκίτσα σε γιορτινό πάρτυ.
Υλικά
- Ζύμη από τα χεράκια σας ή έτοιμη ζύμη σφολιάτα
- 2-3 ντομάτες κανονικές ή ντοματίνια
- 100 γραμμάρια τυρί τσένταρ
- Δενδρολίβανο φρέσκο
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
- Απλώστε τη ζύμη και κόψτε την στρογγυλά
- Βάλτε όλα τα στρογγυλά ζύμης σε χαρτί και σε πλάκα φούρνου
- Βάλτε μια λεπτή φετούλα τσένταρ από πάνω
- Κόψτε τις ντομάτες να χωράνε σε κάθε στρογγυλό
- Ενα τσικ αλάτι, ελάχιστο
- Με ψαλίδι κουζίνας ψιλοκόψτε δενδρολίβανο από πάνω
- Ψήστε στο φούρνο για 12 λεπτά
- Στα 5 λεπτά μειώστε τον φούρνο στους 180
Τα ντοματίνια μπορεί να «καθήσουν» κάπως, αλλά δεν πειράζει:
Πολύ γκουρμέ σεφ, αντί για τσένταρ ή ένα κοινότοπο τυρί βάζουν ένα ολόκληρο κατσικίσιο τυράκι σε κάθε ταρτάκι. Ονειρο.
Υπάρχει κι άλλο: Τάρτα ντομάτας με τυρί και μια φέτα προσούτο:
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο