Γίνεται με λευκό κρασί. Δοκιμάστε το και θα γίνει σταθερή επιλογή σας.
Υλικά
- 1 κουνέλι χωριάτικο και βιολογικό, κομμένο σε κομμάτια
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Θυμάρι ξερό και θυμάρι σε κλαδάκι χλωρό
- 1 φύλλο δάφνης
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Αλατίστε με χοντρό αλάτι το κουνέλι
- Κόψτε το κρεμμύδι και το σκόρδο
- Σε μια βαριά κατσαρόλα βάλτε το ελαιόλαδο
- Τοποθετήστε όλο το κουνέλι, προσεκτικά κάθε κομμάτι, να χρυσίσει καλά
- Αν είναι πολλά τα κομμάτια, βγάλτε μερικά, συνεχίστε να σωτάρετε καλά τα υπόλοιπα
- Βγάλτε τα όλα στην άκρη
- Στο λάδι που υπάρχει ρίξτε τα κρεμμύδια
- Αν πιστεύετε ότι το λάδι σας κάηκε στο σωτάρισμα, αδειάστε το και αλλάξτε το
- Ρίξτε αλάτι στα κρεμμύδια και σωτάρετε ελαφρά
- Ρίξτε το κρασί
- Μόλις πάρει βράση, χαμηλώστε τη φωτιά, ρίξτε το σκόρδο, το θυμάρι, το φύλλο δάφνης
- Μόλις πάρει αρώματα, ρίξτε το κουνέλι
- Ισως χρειαστεί ελάχιστο νερό
- Σκεπάστε την κατσαρόλα
- Προσοχή: Πρέπει να γυρίζετε συχνά τα κομμάτια, να ελέγχετε αν υπάρχουν υγρά
- Χρειάζεται 1 ώρα για να είναι έτοιμο
Πατάτες σοτέ
Eίναι καλύτερες από τις τηγανητές πατάτες, γιατί χρειάζονται λιγότερο λάδι. Επίσης, είναι κριτσανιστές από έξω και μαλακές από μέσα.
- 3-4 πατάτες σκληρές, π.χ. Νάξου
- Κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλους κύβους
- Αν θέλουμε να απαλλαγούμε από το πολύ άμυλο τις βάζουμε για λίγο σε κρύο νερό
- Τις σκουπίζουμε
- Ελάχιστο ελαιόλαδο στο τηγάνι, ζεσταίνεται αρκετά
- Τις τηγανίζουμε σε αρκετούς βαθμούς και γυρίζουμε συχνά
- Αλατίζουμε όταν είναι έτοιμες
Αν θέλετε να γίνουν πιο γρήγορα οι πατάτες, κόψτε τις σε μικρά κυβάκια:
Η αποθέωση είναι οι πατάτες σοτέ σε βούτυρο χήνας:
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο