Γιούνκερ: Εύθραυστη η οικονομική ανάκαμψη στην Ευρωζώνη - iefimerida.gr

Γιούνκερ: Εύθραυστη η οικονομική ανάκαμψη στην Ευρωζώνη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την άποψη ότι η οικονομική ανάκαμψη στην Ευρωζώνη είναι ακόμη εύθραυστη διατύπωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με κύριο θέμα το μέλλον της οικονομικής και νομισματικής ένωσης της ΕΕ.Στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου διεξάγεται συζήτηση για το μέλλον της ΟΝΕ με παρόντες τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και τον Αντιπρόεδρο Βάλντις Ντομπρόβσκις. Μεταξύ των θεμάτων, που θα απασχολήσουν τη συνεδρίαση είναι οι οικονομικές και κοινωνικές προτεραιότητες του 2016.

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, προειδοποίησε τις χώρες της Ευρωζώνης να μη βασίζονται υπερβολικά στη χαλαρή νομισματική πολιτική για την οικονομική ανάπτυξη, δηλώνοντας ότι θα πρέπει να ενισχύσουν γρήγορα τη δημοσιονομική τους θέση και να τονώσουν τις επενδύσεις για να εξέλθουν από την κρίση χρέους, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

«Η οικονομική μας ανάκαμψη είναι ακόμη εύθραυστη», δήλωσε ο Γιούνκερ, απευθυνόμενος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. «Από την οπτική μου, η κρίση δεν έχει περάσει και δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός. Ακόμη και αν μας βοηθούν τα μέτρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, έχουμε ένα μικρό μόνο παράθυρο ευκαιρίας για να προωθήσουμε την ατζέντα των μεταρρυθμίσεων μας», πρόσθεσε.

«Η σταδιακή οικονομική ανάκαμψη συνεχίζεται και έχει σχετικά ευρεία βάση στις χώρες - μέλη», δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ, προσθέτοντας: «Ωστόσο, καθώς δεν θα μπορούμε να βασιζόμαστε για πάντα σε ενισχυτικούς παράγοντες, όπως οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου και μία πολύ χαλαρή νομισματική πολιτική, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η ανάκαμψη θα γίνει αυτοτροφοδοτούμενη, δεδομένου ιδιαίτερα του πιο αδύναμου εξωτερικού περιβάλλοντος».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ