Η κυβέρνηση ψηφίζει μέτρα με το μυαλό στο ασφαλιστικό και τους αγρότες - iefimerida.gr

Η κυβέρνηση ψηφίζει μέτρα με το μυαλό στο ασφαλιστικό και τους αγρότες

«Πρόβα» ενόψει των δύσκολων αποφάσεων που έρχονται με το νέο έτος -για το ασφαλιστικό και τη φορολόγηση των αγροτών- αποτελεί η σημερινή ψηφοφορία για την κυβέρνηση.

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας και η έγκριση του δεύτερου «πακέτου» προαπαιτουμένων αναμένεται να ανάψει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ, με το Μέγαρο Μαξίμου να περιμένει την υπερψήφιση του νομοσχεδίου χωρίς καμία δυσάρεστη έκπληξη.

Το βασικό επιχείρημα, άλλωστε, που προτάσσει ολοένα και πιο επιτακτικά το περιβάλλον του πρωθυπουργού, για να… δικαιολογήσει τα μνημονιακά μέτρα, είναι ότι «θα ολοκληρωθεί επιτυχώς η πρώτη αξιολόγηση για να επιτευχθεί σε δεύτερο χρόνο ο μεγάλος στόχος που είναι η απομείωση του χρέους και η δυνατότητα πρόσβασης στις αγορές εντός του 2016».

Ούτε χρόνος… ούτε εκπτώσεις
Με βάση τα όσα έχουν συμφωνηθεί, αύριο αναμένεται να συνεδριάσει το Euro Working Group, που θα δώσει και το σήμα για την εκταμίευση των χρημάτων που έχει άμεση ανάγκη η ελληνική οικονομία. Τα περιθώρια, άλλωστε, για την κυβέρνηση είναι ασφυκτικά, από τη στιγμή που ο αρχικός στόχος να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση τον Νοέμβριο πήγε «περίπατο» και έχει μετατεθεί πια για τον Φεβρουάριο του 2016.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κυβέρνηση μέτρα Βουλή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ